2011. szeptember 15., csütörtök

Nagy-Britannia - Magyarország
(Davis Cup, Glasgow) Szeptember 16-18.

tipp: Nagy-Britannia meccs vesztés nélkül

A magyar férfi tenisz Davis Cup tagjai talán karierjük legnagyobb élménye előtt állnak. Az Andy Murray fémjelezte brit együttessel szemben a telt házas, 4 ezer fő befogadására képes glasgow -i Arénában szerepelhet, s képviselheti a magyar színeket. A találkozó esélyesei nem mi vagyunk ezt nem is kellene hangoztatni, ám szívünk nagyon szeretné, ha egy kis részsikert elérnénk. A realitás talaján maradván azonban, kegyetlen ilyet leírni, de semmi esélyünk sincsen. Balázs Attila salakon már felveszi a versenyt a Challengeres közvetlen élmezőnnyel, ám kemény borításon - ami most a kezdő híradások szerint mégsem olyan gyors - lassabb játéka nem alkalmas nagyobb eredmények elérésére. Az első meccsen Attila James Ward ellen lép pályára. Ward -t jól ismerhetjük, hiszen az idei füves tornákon remekül menetelt, Londonban a Queens Clubban elődöntőzhetett is Tsongaval szemben. Az előző körben Luxemburg ellen szerepeltek a britek, s a miniállam legjobb játékosát, Müller -t is sikerült szettveszteség nélkül vernie Wardnak. A második meccsen a világranglista harmadik Murray ellen a mostanában inkább a jogi doktorátusára figyelő Kiss Sebőnek a tisztes helytállás lehet a célja, ám félő földbedöngölésre kerüls sor. Sebő ez évben jegyzett mérkőzésen nem is lépett pályára, ám mivel Kellner Ádám kiesett, így Hornok Miklós nem tehetett mást. A párosban a britek US Openen negyeddöntőig menetelő Fleming/Hutchins kettősével szemben a Balázs/Bardóczky duót nevezték, ám itt sincs sok esély még az álmodozásra se. A Davis Cup -ban, amint eldőltek a lényegi kérdések, márpedig 3-0 -nál eldőlnek, a kapitányok megegyezése mellett vagy le sem játsszák a hátralévő meccseket vagy két szettig menő találkozókat rendeznek a ranglistán hátrébb helyezkedő fiatalokat bevetvén, sajnos, ha ez utóbbi is történne, kemény pályán a tartalék Baker is megfeküdné az egyest játszó magyarok gyomrát.
Nos nincs mit tenni, mint szurkolni a csodáért, illetve élvezni Murrayék csúcsteniszét, bízva abban, hogy a mieinkre is átragad majd valami a skót klasszis játékáról.
Eredmény: 5-0

2 megjegyzés:

  1. Melyik irodánál lehet rá fogadni én nem találtam egynél sem ilyet?

    VálaszTörlés
  2. Freemail -es előfizetőimnek üzenem a tippek ki lettek küldve a mai napon is! Az e-mail szolgáltatóval van a gond, mert csak a freemailesek nem kapták meg a tippküldeményt! Kérem a freemailes előfizetőket, hogy adjanak meg egy másik szolgáltatóhoz kapcsolódó e-mail címet, s a továbbiakban odamennek majd a tippek!

    VálaszTörlés