2014. december 21., vasárnap

Roger FEDERER - Stanislas WAWRINKA
(Match for Africa 2, Zürich)   December 21.   20:00

tipp: Federer 2-1 -re nyer
odds: 3,75
office: bet365

tipp2: bevédve a Wawrinka 2-1 -re nyer tippel (6,00) szorzón

Az év végén megszokhattuk, hogy több bemutató jellegű meccset is rendeznek. Az ilyen alkalmak rendre jó szórakozást nyújtanak az ínséges tenisz nélküli időkben, valamint a nemes célt is szolgálják. Zürichben Federer és Wawrinka tesz a jókedvért három nappal szenteste előtt.


Négy évvel ezelőtt Roger Federer és Rafael Nadal összefogott és a RF alapítvány keretein belül két színvonalas mérkőzést hoztak össze karácsony előtt Zürichben, majd egy napra rá Madridban, amivel a rászoruló afrikai gyerekeknek segítettek az alapítványon keresztül. A mai napon jó barátja és csapattársát Stan Wawrinkát hívta segtségül, hogy ismételten egy kellemes programot hozzanak össze a lelkes zürichi közönségnek.


A Roger Federer Foundations jelenleg Afrika déli térségeiben tevékenykedik, Botswana, Malawi, Namíbia, Zambia, Zimbabwe és Dél-Afrika országában több, mint 146 ezer kisgyerek iskoláztatását, ellátását segíti, 2018 -ra 1 millió kisgyermek segítését tűzték ki célul a térségben. Egyéb rendezvények mellett az ilyen jellegű tenisz események is remek alapot nyújtanak a jótékonykodáshoz, itt pedig Roger a kedvenc műfaját egyaránt reklámozva tud extrán segíteni az afrikai csöppségeknek.


A nézők azért látogatnak ki a bemutató meccsekre, hogy jól szórakozzanak, s a teniszezők is tudják a belépőért kötelező színvonalas valamint időben is hosszabb produkcióval előrukkolni. A már említett négy évvel ezelőtti Federer - Nadal ütközetek is ezen előre leírt forgatókönyvet követték. 2010 december 21 -én Zürichben Federer nyert 4:6,6:3,6:3 arányban, azután egyből Madridba repülvén pedig Nadal diadalmaskodott 7:6,4:6,6:1 arányban. A bemutató meccsek le nem írt etikettjét betartották a felek hoszú, döntő szettes ütközetek során végül rendre az otthon szereplő került ki győztesen a párharcból. 


Federer most a vakbél operációjából lábadozó Rafa Nadalt nem hívhatta meccselni, így kézenfekvő választás volt  az idei évben Grand Slam bajnokká váló honfitárs Stanislas Wawrinka "meghívása". Wawrinka is jó alany az ilyen bemutatókra, ki ismerné jobban Federert, mint ő, félszvakból, de egy-egy tekintetből is tudják mit akar a másik. A zürichi arénába 20 órai kezdettel tehát azért mennek ki a szurkolók, hogy egy élvezetes programot lássanak. Fed és Stan sem szeretne egy rövid két szettes produkcióval Boldog Karácsonyt kívánni, ha már kilátogatott a nagyérdemű akkor szép döntő szettes szereplés dukál, amiben az RF Foundations keretén belül zajló eseményt illene egy Federer sikerrel lezárni. 


Négy éve mindegyik Federer - nadal meccsre írtam cikket, akkor is jöttek a három szettes "kötelezők", az első meccsen megelégedtem egy sima Federer sikerrel, ám a Madridi "visszavágón" már nem tudtam ott hagyni a három szettes "zsírosabb" szorzóval kecsegtető opciót. Most is ezen irányba érdemes elindulni a fogadóknak én is így teszek. Érdekesség, hogy 3 szettes opció tegnapról a 2,37 -es szorzóról a mai napra már 1,90 -re csökkent, ám a pontos eredmény fogadással lefedve sokkal jobb szorzót hozhatunk ki belőle. A Federer 2-1 -re nyer opció jelenleg 3,75 -ös szorzóval hívogat, míg Wawrinka 3 szettes sikere kerek 6,00 oddsal kecsegtet. Vegyünk például egy 10 ezer forintos tétet. A 3 szettre feltéve 1,90 -es szorzóra 19 ezret hozna a fogadás. Viszont a 10 ezrest a Federer 2-1 és a Wawrinka opcióra elosztva Federerre a 3,75 -ös szorzóra 6160 forintot téve 23100 várható nyereményt, Wawrinka 2-1 -es sikeréért adott 6,00 -os szorzón pedig 3840 forintra 23040 forintot várhatnánk. Tehét érdemesebb az úgymond "kisakkozott" 3 szettes opciót megtenni (így egy 2,31 -es szorzót tudtunk "szerkeszteni"), mint a sima bet365 által felkínált gyengus 1,90 -es szorzó érő piacot. Mivel a Federer  Foundations keltette életre a mérkőzést, így súlyozva a nagyobb nyeremény érdekében inkább Federer irányába indulnék el, ha tovább szeretném szőni a szálakat. Egy szó, mint száz karácsony előtt egy szép ajándékkal lephet meg minket a két svájci klasszis, reméljük ők is hasonlóan gondolkodnak és 3 szettes klasszikussal örvendeztetik a nagyérdeműt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése