2023. augusztus 11., péntek

De MINAUR - MEDVEDEV

(Tenisz, ATP Toronto döntő 2023.08.11. 20:30)

tipp: Medvedev
odds: 1,37
office: betfair


Daniil Medvedev a két évvel ezelőtti torontói Masters bajnok azzal a céllal érkezett vissza Kanadába, hogy megvédje a címét. Eddig két olasz vetélytársat, Arnaldit és Musettit kezelt meg könnyedén, két-két szettben, most pedig a múlt héten egészen a los cabosi fináléig jutó és a lendületét tartó De Minaur következik, aki kétségtelen nagyobb falatnak ígérkezik, de sok rágással szintén lenyelhető és emészthető.
Az ausztrál a múlt héten hosszabb meccsek után sima két játszmában kapott Tsitsipastól, és itt is egy három szettes Fritz elleni derbyn van túl. A legjobbak, a TOP5 ellen rendre nem jut neki sikerélmény, márpedig Medvedev most TOP5 -ös szinten teniszezik, ráadásul a kedvenc felületén.
De Minaur a mindent visszaadós stílusával tudja rendre felőrölni az ellenfeleit, ám az oroszban mindig emberére akad, hiszen a polipkezű Medvedev ezt a műfajt is egy vagy ké polccal feljebbi üzemmódban műveli. Az sem véletlen, hogy az eddig közös mérlegük 4-1 -es európai fölényt mutat. Teremben sikerült részsikert (szetteket) illetve az egy győzelmét elérnie De Minaurnak, hasonló körülmények között, mint ami most várható, nyitott, kemény pályán, rendre két szettes orosz siker született.
Medvedev belőtte a fókuszt és nagyon nem enged belőle, míg De Minaur tövig nyomta a gázt, kérdés mennyi marad az aussi tankjában, esetlegesen megszorongatja az orosz Medvét vagy sima két szettben lerendezi majd Medvedev a találkozót. Nálam ez a két forgatókönyv él, más nem jöhet szóba, este nyolc után magyar idő szerint minden kiderül Torontóban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése