2023. augusztus 26., szombat

KOLAR - MENSÍK (Tenisz, US Open QF)

(Tenisz, ATP Toronto döntő 2023.08.11. 20:30)

tipp: Kolar
odds: 3,50
office: unibet

Az idei US Open selejtezőjét kicsit megtépázta az esőzés, így a mai napra is maradtak kvalifikációs csörték.

Én két cseh fiú házi csatáját választottam, ahol a rutinosabb és tapasztaltabb Zdenek Kolar az ifi tehetség Jakub Mensík ellen vívja meg az utolsó nagy csatát a főtáblára kerülésért.

Kolar rendre a Challenger versenyeken indult és elvétve van jelenése ATP rendezvényeken, ám a bő Grand Slam mezőnybe, beleértve a selejtezős helyeket rendre felfér, és itt a motivációval erősítve magát többször is mutatott erőn felüli teljesítményt és eredményeket.

Látva a selejtezős első két fordulót, Kolar extra kemény, gyors és céltudatos játékot vitt a pályára, így meglepő, de látott tenisze okán már nem annyira papírforma döntő sikereket ért el olyan versenyzőkkel szemben, akik ebben az évben id mutattak szép eredményeket. A holland Brouwert (7/6,6:4) és a brazil Seyboth Wildot (6:3,6:2) is egyaránt két szettben verte, végig irányítva a meccseit.

Ezzel szemben a 17 éves Mensík, aki élete első GS tornáján indult, két három szettesen van túl és rendre pedáloznia kellett az első elvesztett felvonások után. Fogninit nagy kihagyása után, míg Riedit is sikerült a svájci extra hullámzó játéka mellett elkapnia. Két egyazon országból érkező meccsein amúgy is gyakran borul az előzetes várakozás, és látva a pályára vitt intenzitást és formákat, nálam egyértelműen az idősebbik cseh van jobb passzban, aki ma elérheti a hőn áhított főtáblára kerülést, Mensíknek meg bőven lesz még lehetősége nagy tornákon szerepelni, mert a tehetsége tényleg megvan.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése