2012. október 30., kedd

Richard GASQUET - Kevin ANDERSON
(ATP Paris)   Október 31.   11:15

tipp: Gasquet
odds: 1,43
office: bwin

Az év utolsó Materse, hangulatos párizsi körítés mellett, s ismételten a sajátos borítással. Minden évben előjön, hogy a francia fővárosban a megszokottnál jóval lassabb a borítás, így a különösen nagy adogató, magasra nőtt "oszlopoknak" igazán meg kell küzdeniük egy-egy sikerért. Anderson mindezen állításokra az első körben alaposan rácáfolt a 6:2,6:1 -es Bellucci veréssel, de azt a győzelmet nem a foghatatlan adogatásainak, hanem a látványosan indiszponált brazilnak köszönhette.
Teljesen más dimenzióban pattannak a labdák, ezt a közvetítések alatt is lehet tapasztalni, s ez a játékosabb teniszezőket segíti, ez esetben, párosításban Gasquet.
Gasquet Baselben szépen menetelt, amíg jött az eddig legyőzhetetlen óriás Del Potro.  Ezen a borításon játszhatja a sokszor kényelmes teniszét, s a hirtelen fonák villanásait is érvényre juttathatja. Labdamenetekben Anderson nem veheti fel a versenyt a technikailag képzett franciával, s a nagy fegyveréből az adogatásokból sem "táplálkozhat" majd. Kettejük közös története sem kecsegtet sok jóval a dél-afrikai számára, hiszen három "koccanásukat" rendre Gasquet húzta be, a szoros végjátékokat fejben jobban bírta. Ez a mentális tényező szerdán is fontos lesz, Anderson -t sokszor láttuk ok nélkül is összeomlani, emlékezzünk csak a pár héttel ezelőtti sanghai -i meccslabdákról eladott tie-breakjére Isner ellen. Véleményem szerint Gasquet játékban és fejben is afrikai riválisa fölé fog nőni a közönség lelkes buzdítása mellett.
6:7,6:4,1:6

1 megjegyzés:

  1. Nagyjából hasonló okokból fog nyerni Monaco is Dimitrov ellen. 1.72 ajándék odds érte, főleg úgy, hogy legutóbb pár hete Tokióban bealázta még fáradtan is Dimitrovot. Nagyon fekszik neki ellene a játék eddig kétszer találkoztak mindkétszer sima 2-0 Moanconak. Bár kicsit hullámvölgybe volt az utóbbi 2 hétben az argentín , alig várja hogy ismételten megverhesse DImitrovot, nem mellesleg Andy Murrayvel ütögettet a minap itt Párizsban úgyhogy kellő magabiztonsággal feküdhet neki a meccsnek. Üdv! Sipi

    VálaszTörlés