2014. szeptember 23., kedd

Go Soeda - Marinko MATOSEVIC
(ATP Kuala Lumpur)   Szeptember 24.   08:30




tipp: Matosevic
odds: 1,46
office: pinnacle sport

A tenisz élet a US Open után sem áll le. Ahogyan lenni szokott az ősz elején mind a női, mind a férfi mezőny Ázsiába teszi át a székhlyét. A fiúk most éppen Malajzia fővárosában ütköznek meg, ahol többen is nagy dobbantásra készülnek. Tavaly sikerült az attrakció akkor nagy meglepetésre a portugál Sousa diadalmaskodott, most Matosevic is hasonló nagy tettben gondolkozik.

Nagy skalpvadász


Az ausztrálok bosnyák születésű játékosa az elmúlt négy évben tudott olyan fix teljesítményt letenni az asztalra, mellyel huzamos időre bent ragadt a TOP100 -ban. Az idei évkezdése nem sikerült a legjobbra, ám a füves szezon újra bizonyította, hogy van benne spiritusz. A nottinghami CH finálé valamint a Queens Clubban megszerzett Cilic és Tsonga skalp is arról árulkodik, hogy igazán komplett játékosról van szó, mivel a TOP ellenfelek ellen nem elég csupán egy jó napot kifogni, ha leszeretné valaki győzni őket.
                                                                 Komplett játékos
A szervájára bátran támaszkodhat. Az első körben Kyrgios is szenvedett ellene, rendre röviden tudott az éles adogatásokra válaszolni a fiatal honfitársa, amelyeket kíméletlenül megölt Matosevic. De nem csak ebben az elemben kiváló, jó anticipációs készséggel rendelkezik, s a hálóhoz való felmeneteltől sem ijed meg, valamint kedveli a vonal mellé nyesett ütéseket is, melyeket rendkívül jól alkalmaz, ezzel rengeteg problémát okozva az ellenfélnek.

Elvesztette a fonalat


A japánok egykori első játékosa (Nishikori feltünése előtt) Go Soeda a Challenger Touron tornagyőzelmekkel jelentkezett, Busanból és Nanchangból is trófeával a kezében tért haza. Ám a nyáron valami megtört nála. Pár nagyon meglepő vereség is jelezte, nincsen minden rendben a felkelő nap országából érkező teniszezőnél. A US Openen a wild cardot kapó, a tenisztől már visszavonuló veterán, 37. életévébe lépő Oscar Hernandez oktatta Soedat. 6:3,6:3 -as veresége több volt, mint arcpirító. Pár kötelező siker után a bangkoki tornán a dél-koreai Chung is verte, míg Shanghaiban a nem éppen fénykorát élő Fabbiano is két szettben szomorította. Egy szó, mint száz Soeda nagyon messze van a legjobbjától.

Az előjelek Marinko mellett szólnak


Eddig két alkalommal futottak össze. Terembeli, hasonló körülmények mellett tavaly Memphisben Matosevic örülhetett, míg nyílt téren Soeda kemény három szettben vett revánsot. A jelenlegi formákat, tendenciát és az első körös Matosevictől tapasztalt koncentrált játékot látva, egyértelmű ausszi sikert vizionálok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése