2014. szeptember 7., vasárnap

Kei NISHIKORI - Marin CILIC
(US Open 2014 Final)   Szeptember 8.   23:00




tipp: Cilic
odds: 2,18
office: unibet

A hétfői napon rendezik a US Open döntőjét, ahol nem a papírformának megefelelően várt nagy nevekkel, a megszokott "big four" -al találkozunk. 2005 után majd egy évtizedet kellett várni egy olyan Grand Slam fináléra, ahol se a szerb, a spanyol, a svájci se a skót nagy bajnok nem vesz részt a végső elszámolásnál.
Nem lehet az idei tornát az egyik legszínvonalasabb US Opennek nevezni, ennek is az eredménye, hogy Nishikori és Cilic vívja a döntőt, ám kétségtelen az összteljesítményeket tekintve tényleg megérdemelték a hétfői megjelenés lehetőségét. Ahogyan Djokovic Nishikori, úgy Federer Cilic ellen vallott kudarcot, mélyen tudásuk alatt teljesítettek a nagy nevek, kellett ehhez az ellenfél jobb játéka is, de láthattuk Djoko és Federer is főleg magát nyomta víz alá a tompa, érthetetlenül passzív magatartásával.
Élete mérkőzésére készülhet mind Cilic, mind Nishikori. Kérdés ezen tény, hogy a fináléba hivatalosak, kire milyen hatással lesz. Fergeteges, ahogyan a japán rendre túllendült a holt pontokon. Raonic, Wawrinka és Djokovic ellen is hányszor hangoztatták a riporterek, hogy mennyire látványosan szenved a japán fiú, s hogy a US Open ellőtt is sérüléssel bajlódva vett részt a washingtoni tornán, lám mégis átküzdötte magát a riválisokon. Sajátos stílusa van, lehet úgy is mondani, hogy a holt pontjaival rendre sikerült elaltatni az ellenfeleit, majd mikor elhitték az ellenfelek, hogy könnyebb dolguk lehet, akkor tudott szintet emelni és robbantva, meglepve ellenfeleit, fix kemény ritmusban ütve sikerült felülkerekednie.
Marin Cilicnek sikerült átlépnie az árnyékán. Goran Ivanisevic elhihette vele, hogy a legjobbak közé kerülhet, a GS bajnok edző óriási önbizalmat csepegtett belé ez emelheti GS bajnokká tanítványát Cilicet is. Adogatásaival sem Berdych sem Federer nem tudott mit kezdeni, s labdamenetekben sem anyátlanodott el, bátran felvette a harcot, rendre a vonalakat porolva nyervén meg a labdameneteket.
Cilic fel van készülve Nishikori "altatós" módszerére, fix adogatásokkal képes lesz a japán fiúra helyezni a nyomást, aki két öt szettes és egy négy szettes mérkőzésből érkezve jóval elcsigázottabb mentális és fizikális kondíciokkal érkezik a döntőre. Mind Wawrinka, mind Djokovic érthetetlen módon átadta akezdeményezést Nishikorinak. Véleményem szerint Cilic mindezt az előnyt nem adja majd meg az első ázisai GS döntősnek, magabiztos adogatójátékaival képes lesz felőrölni ellenfelét, s ez élete sikerét a 2014 -es US Open győzelmet érheti számára.
Tippem 3-1 -es Cilic siker

Cilic 6:3,6:3,6:3

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Kérdezhetek egy olyat, hogy szerinted 3,5 fölé, 1.5 körül érdemes lehet megfogadni?

    VálaszTörlés
  2. 3-1 -et tippeltem Cilicnek! Szerintem sem lesz 3-0 ez a GS finálé. :)

    VálaszTörlés