2014. szeptember 25., csütörtök

John Millman - Marcos Baghdatis
(ATP Challenger Napa)   Szeptember 25.   23:00
tipp: Baghdatis 2-0 
odds: 1,53
office: bet365

Egy szinttel lejjebb a Challenger Touron sem áll meg az élet a US Open után. Sőt, a tengerentúlon ezen a színtéren igazán most lendülnek bele. Számos kemény pályás versenyt rendeznek, a héten a napai verseny van célkeresztbe, ahol most igazi nagyágyúk is tiszteletüket teszik.

Igazi mókamester 


Sam Querrey mellett egyértelműen a ciprusi Marcos Baghdatis lehet az érdeklődök nagy kedvence. A görög-ciprusi sztár 2006 -os emlékezetes Australian Open menetelése, döntős szereplése okán került a köztudatba, ám hasonló jelentőségű nagy sikert azóta se tudott elérni. Több sérülés is hátráltatta, idén is akadályozták kisebb frányaságok, de idén kisebb tornákon már oda tudta tenni magát, ami a jövőre nézve további szép eredményekkel kecsegtet. Igazán közönség csalogató játékos, aki mikor az eredmények elmaradtak legalább bohóckodásaival jókedvre derítette a kilátogatókat.


Challenger szinten fut a szekér  


A ciprusi kalóz esetében egy olyan játékosról beszélünk, aki tényleg élvezi a teniszt, ennek is köszönheti juniorkori világelsőségét és azt, hogy megragadt a legjobb játékosok között. A tavalyi Tennis Classicson is megtapasztalhattuk a hihetetlen versenyszellemét - leszámítva a Gála jelleget - sikerült a Tsonga, Haas, Monfils hármast maga mögé utasítania. A jelentősebb kihagyások után a nyáron három Challenger Tour versenyt is sikerült megnyernie! Nottinghamben füvön, Matosevicet verve a fináléban, Augusztusban Vancouverben Dustovot majd Aptosban Kukushkinon felülkerekedve ért csúcsra. Ami egy szinttel lejjebb megy, az viszont kevés volt a US openen, s mivel gyenge teljesítményt nem szeretett volna végig vinni Marcos így jobbnak látta a későbbi győztes Cilic elleni feladást az idei utolsó GS viadalon. A napai verseny első fordulójában az ifista amerikai bajnok Giron ellen azonban megint minden olajozottan működött, hiába ezt a szintet Baghdatis már teljesen kinőtte.

 

Más szintet képvisel az ausztrál


A második körös ellenfél az ausztrál John Millman lesz, aki pár CH viadalon már megvillantotta tudását, s főként az Ausztrál Open ideje környékén tudja motiválni magát. Idén jobbára csak ITF szinteken tudott jelentősebb eredményt elérni, a CH szint azonban ebben a szezonban neki is más szintet képvisel. Az elmúlt két évhez képest jóval kevesebb fellépése volt, így hiányzik a meccsrutin a játékából. Igazán komoly riválissal nem is találkozott. Lacko ellen év elején kapott ki döntő szettben, s az amerikai versenyeken karizmatikusabb eredménysorral rendelkező Austin Krajicek is két szettes verést osztott ki a számára.

Minden téren előrelépett


Marcos Baghdatis egy teljesen más szintet képvisel. A challenger szintre a játékba lendülés, szinten tartás, önbizalom szerzése miatt "lépett vissza". A pár éve tapasztalt csapongósabb játékának a életben való megállapodása is jót tett, hiszen az egykori szintén teniszező Caroline Spremel való házassága és csöppségük világrajötte is lenyugtatta, ami játékára jó hatással volt. Baghdatis számára ezek a CH lépcsőfokok kötelező jellegűek. Ahogyan Giron úgy az ausztrál, kemény űtő masszához tartozó Millman sem okozhat komolyabb problémát számára. Az év eleji kisebb botladozást, egyértelmű felemelkedés követte. Sikerült a játékát stabilizálnia. Nem véletlen, hogy az év első harmadát letudva, ha ki is kapott csupán magasan kvalifikált TOP játékosok ellen hajtott fejet, mint Tsonga, Wawrinka vagy Dimitrov. Sima két szettes továbblépést várhatunk a ciprusi kalóztól!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése