2014. október 8., szerda

Enzo COUACAUD - Andreas BECK
Kenny DE SCHEPPER - Marsel ILHAN
(ATP Challenger Rennes)   Október 8. 12:30 és 18:30


tipp: Beck és Ilhan
odds: 1,33 és 2,00
office: bet365

Októbertől az Európában zajló Challenger Tour állomások egytől-egyig fedett körülmények között zajlanak. A hűvösebb idő közeledtével így mindinkább a nagy adogatók, a gyors teniszt játszók kerülhetnek előtérbe. Így lesz ez Rennesben is ahol számos CH szinten már bizonyított  teremspecialistával találkozhatunk.


Igazi teremspecialista a német


Vannak akik pár tornával melegítetek erre a hétre, vannak aki fitten érkeznek a frissességet szem előtt tartva várnak maguktól jó eredményt. Ilyen a német Andreas Beck is, aki a szeptember végi orleansi tornán Gombos és Bemelmans elverése után kisebb betegsége után visszalépett a tornától, szem előtt tartva a hosszabb távú eredményességet. A nyavalyából kigyógyúlt, így most minden adott, hogy egy jóval eredményesebb menetelésbe kezdjen. Rendkívül agresszív, egyben technikás játékosról beszélünk az esetében. Képes hosszú labdamenetekben is dominálni, de akár közbeütésekkel nyesésekkel kizökkenteni az ellenfelet a megszokott ritmusából. Rendkívül impozáns mutatókkal rendelkezik teremben, amit nem csak idén mondhat el (21/6 -os pozitív mérleg), hanem egész pályafutására érvényes.

Fiatalos szétszórtság 


Ellenfele a még mindig csupán húsz esztendős Enzo Couacaud, aki nagy tehetségként van elkönyvelve hazájában, ám a fiatalabbakra olyan jellemző szeleburdiságot még nem tudta kiiktatni a játékából. Pár kisebb skalpot sikerült beszereznie, de például egy Andrey Kuznetsov elleni sikerben szerepet játszott az orosz jellemző elborulása is. Amint egy fixebb, egyenletesebben teljesítő rivális érkezett, jóval nagyobb energia bedobásra kényszerült, az orleansi tornán Martin Fischer is végül felül kerekedett nagy csatában. A múlt héten a neversi ITF tornán döntőig menetelt, ahol a belga Desein álította meg. A frissesség így hiányozhat a saját "polcáról", s egy tapasztalt, igazán koncentrált Andreas Beck ellen ez vészjóslóan hallatszik. A rutin, az összeszedettebb játék, a játékintelligencia nálam egyértelmű germán továbbjutást ígér.

Csúcsforma közelében


Az esti programban a látványos játék javulást mutató első számú török teniszező Marsel Ilhan a termespecialista hazai kedvenccel Kenny De Schepperrel találkozik. Ilhanra is jellemző volt a csapongás, különböző dolgok elterelhették a figyelmét ennek köszönhetően a nyári formája nem sikerült egyenletesre. Ám a fedettpályás teljesítményére nem lehet panasz. Már tavasszal a kazani CH torna megnyerésével sejtette, bőven van benne potenciál, a monsi múlt heti versenyen megbizonyosodhattunk róla igazán nagy formában ütöget a török, valamint fejben is sokkal koncentráltabbnak tűnt. Az utóbbi fél évben szárnyaló Goffint is megizzasztotta rendesen, ráadásul szettet is nyert ellene, ami nem sokaknak sikerült mostanában. 

Keresi önmagát 


A hazai ellenfél De Schepper nagy szerváit, néhol röptés jelleggel is megfűszerezett teniszét leginkább teremben tudja érvényesíteni. Az utóbbi években mutatott egyenletesebb forma azonban idén még "keresés alatt áll". De Schepper első és második körös korai búcsúi is mutatják játékban, összpontosításban tényleg nem tudta élesítenie magát. Sijsling és Bellucci búcsúztatta az elmúlt két héten rendezett CH tornáról. Az utóbbi brazilon Ilhannak tegnap sikerült vert helyzetből felülkerekednie, nos ezen mentális tényezők helyezik most a törököt esélyes pozícióba nálam. Ami jelenleg megvan Ilhanban az erősen hiányzik De Schepper játékában. Hiába a hazai pálya, a kisebb görcsösség, valamint az ellenfél oldalán lévő szűnni nem akaró küzdeni akarás nálam a török felé billenti a mérleg nyelvét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése