2014. október 8., szerda

Evgeny DONSKOY - Adrian MANNARINO
(ATP Challenger Tashkent)   Október 9.   10:00


tipp: Mannarino
odds: 1,46
office: pinnacle sport

Ázsiában  az üzbég főváros Tashkent biztosítja a Challenger Tour versenysorozat e heti állomását. Exszovjet csúcstalálkozók mellett pár bejáratott név is tiszteletét tette, akik az ATP magasabb köreiben is bizonyítottak már, ilyen a franciák csillaga Mannarino is.
Adrian Mannarino a "könnyebb" utat választotta, ami eddig bevált neki. Ebben a félévben a TOP100 -as helyének megőrzése érdekében inkább a Challenger Tour állomásain próbálja azt a pontmennyiséget megszerezni mellyel bőven megvetheti lábát a legjobbak között. Ezért is választotta erre a hétre Tashkentet egy jóval nagyobb lutrival bíró shanghai selejtező bevállalása helyett. Ezen gondolkodásmód eddig őt igazolja, hiszen augusztusban a spanyol állomáshelyen Segoviában, míg szeptemberben Isztambulban végig gázolva a mezőnyön nyert trófeát.
Mannarino stílusa igazán kellemetlen, hiszen képes a monotonabb tologatós teniszből egyből váltani a meglepő gyorsításokra, valamint adogatásai is átlagon felüliek pláne a CH szintet tekintve.Ezen erősségei segítették az elmúlt hetekben. Ami elégnek bizonyult a Challenger szinten az kevés volt az ATP versenyeken, ez is oka, hogy ezt a szintet preferálja mostanság a gall fiú.
Hihetetlen mutatókkal bír Mannarino a Challenger Touron. A szabadtéren rendezett összes idei mérkőzését megnyerte a francia. Júliusban az ecuadori Mantában a selejtezőket beleértve hét, Segoviában öt, Isztambulban öt, Tashkentben pedig eddig két meccsét nyerte. Mindez egyhuzamban 19 nyert mérkőzés a CH Touron! Bámulatos!

Az étlapra, mint következő ellenfél, aki elfogyasztásra vár az orosz Donskoy került. A moszkvai születésű fiatalember négy éve a szentpétervári versenyen tette le a névjegyét, akkor ismertette meg magát a tágabban vett tenisztársadalommal mikor megszorongatta jóval magasabban rangsorolt honfitársát Youzhnyt. Azóta sikerült egy eyenletes szintet hoznia, ami a TOP100-150 hely környékére állította. Az idei évben azonban a látványos megindulását, Indiában egy tornagyőzelem, két döntő és az áprilisi St. Brieucban rendezett tornán elért szintén finalista pozíció után júliusban a szlovéniai Portorozban az utolsó döntős szereplése után mintha kifogyott volna a benzin a tankból. Az orosz azóta csak keresi önmagát, a versenyek főtábláin egy-egy győzelmek után búcsúzni kényszerült. 

Ami egyik oldalt csúcsformát, az a másikon egy fonalat kereső, a legjobbjától alaposan elmaradó riválist mutat. Mannarino két nagyon könnyed sikerrel kezdett, főleg a gerasimov elleni 6:3,6:1 igazolja a jó formáját, elég csak leírni ettől a Gerasimovtól Donskoy egy bő hónapja vereséget szenvedett. Ráadásul az orosz fiú - bár két szintén két szettekben oldotta meg feladatát - sokkal körülményesebb játékkal rukkolt ki Ismailov ellen 7:5 -ös, Karatsev ellenében pedig egy még izgulósabb 7:6 -os tie-breakkel jutott túl az adott felvonásokon. Kétszer találkozóról mesél a közös történelmük. Aucklandben 2011 -ben egy döntő szettes ütközetben bizonyult jobbnak Mannarino. Tavaly a hazai pályának számító, Donskoy számára oly kedves szentpétervári tornán azonban sima két szettes győzelemmel visszavágott az orosz. Igen ám, de a fedett körülmények egyértelműen jobban kedveztek Donskoynak, Mannarino nem érzi jól magát "bezárt" tényezők mellett.

Az idei tendencia, az előzmények most mindenképpen gall sikert jósolnak. A lendületesség, az ötletesség a könnyedebb tenisz csütörtökön Mannarino továbbjutását ígéri. Folytatódhat tehát a káprázatos széria, challenger tour sorozaton belül sorozatban a kerek 20. sikerét gyűjtheti be Adrian.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése