2014. október 15., szerda

Philip KOHLSCHREIBER - Carlos BERLOCQ
PEYA/SOARES - MELZER/PETZSCHNER
(ATP Vienna)   Október 15.    18:30

tipp: Kohlschreiber és Peya/Soares
odds: 1,34 és 1,50
office: marathonbet

Ami nálunk étizedek óta nem jön össze, azt a sógorok évről évre magas szinten képesek véghez vinni, rangos ATP rendezvényt rendezhetnek fővárosukban. Mindig magaszínvonalú, remek körítéssel tálalt programot állítanak össze a szervezők, ráadásul idén Murray ide csábításával még egy lapáttal rátettek a színvonalra.
Az esti programban ahogyan várni lehetett ismét német "nyelvű" műsort állítottak össze. A Stadthalléba killátogatók előbb a negyedik kiemelt német Kohlschreiberért szurkolhatnak, majd egy olyan páros ütközeten tapsolhatnak, ahol mindegyik oldalon egy-egy hazájuk szülöttje ütögeti majd a labdákat.

Philipp Kohlschreiber kisebb hullámvölgybe került a teremszezon elején igaz ehhez egy megfázás is "hozzásegítette", ami Metzben feladásra kényszerítette, majd Orleansban a legyengült szervezettel honfitársa Puetz ellen is csupán egy tisztes helytállásra futotta erejéből. Azóta bőven volt ideje Philippnek, hogy kikúrálja magát és visszaszedje az elvesztette erő tartalékait, az eltelt három hét elegendő kell  legyen ahhoz, hogy teljesen fitt állapotba hozza magát. Bécsben az első körök megtétele eddig kötelező feladatként rendre teljesítésre kerültek, a legszebb emléke a németnek a 2009 -es itteni elődöntő. ohli egy jellegzetes ritmusban üti a labdát, átlagon felüli gyorsításokra képes, amit csak akkor tud felszínre hozni, ha testileg, egészségileg rendben van. Ráhúzós szervái is akkor kifizetődőek, ha semmi nehézségi körülmény nem köp a levesbe. 
Mondhatjuk kisebb szerencséjére nem egy alap, gyors pályás játékost sorsoltak az első körben a neve mellé. Egy igen jó ismerőst, akivel már hétszer is megmérkőzött, fele más sikerekkel. Carlos Berlocq az argentin Davis Cup csapat oszlopos tagja, főleg Nalbandian végleges visszavonulása után, ám a sajátos úgymond "őserős" teniszét leginkább salakon tudja érvényre juttatni. Idei gyors pályás mutatói alúl múlták a minimális elvárásokat is. Ötből ötször zakózott a gaucho, a közelmúltban Janowicz aprította a levesbe 6:1,6:4 -el, a US Openen és a Davis Cup sorozatban pedig egyaránt Sela tette lapátra 3-1 -es zettaránnyal. Gerald melzer ellen sikerült az itteni bemutatkozása de ismervén Jürgen melzer öccsét huzamosan teremben nem képes a koncentrált teniszre, az idei egyetlen nagy eredményét már Monsban "ellőtte" Gerald, így Berlocqnak is csak arra kellett koncentrálnia, hogy pályát találjon az ütéseivel, s a zsebből "előhúzott" húzott fonákjaival kész helyzet elé állította sógor riválisát.
Kohlschreber jóval magasabb szinten mozog ilyen felületeken, pláne teremben. Számára jóval könnyebben kezelhető az argentin, sokak számára szokatlan stílusa, gyorsításaival alaposan megmozgathatja majd Berlocqot a mai estén. Egymás elleni mérlegük szoros, 4-3 a németnek, de ebből két salakos siker sorakozik Berlocq neve mellett, az összes gyors borításon megvívott alálkozót a germán gyűjtötte be, egyedül a tavalyi metzit nem, ahol feladta sérülés miatt a küzdelmet Kohli. Ma egyértelmű német dominanciát várom, ha nem jön közbe a sokat emlegetett sérülés, betegség, akkor nem kérdés a győztes kiléte.

A center pálya programját lezáró mérkőzésen két sokat tapasztalt páros talákozik. A Peya/Soares első kiemeltként, favoritként vághat neki a tornának, ám a szerencse nem támogatta őket, hiszen a múltban már bizonyított, ám az idén eddig csupán egy torna erejéig újra összeálló Melzer/Petzschner duót sorsolták melléjük. Az összeszokottság, a beütöttség, a játékszituációk begyakorlottsága így is egyértelműen Peyáékat teszi nagy favorittá. Ráadásul Melzer egyes mérkőzésből érkezik szinte egyből a mérkőzésre, s nem lesz ideje kipihennie a Karlovic elleni várhatóan hosszú ütközetet. Kiegyenlített össecsapást várhatunk, de az idei nagyobb összeszokottság pici nüanszok képében az első kiemelt továbbjutását hozhatja majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése