2014. május 22., csütörtök

Yaroslava SHVEDOVA - Eugenie BOUCHARD
(WTA Nürnberg)    Május 22.   17:45

tipp: Bouchard
odds: 1,29
office: pinnacle sport



A legnagyobb tornák előtt a legtöbben bölcsebbnek tartják kihagyni az aktuális tornákat, mondván minek fárasszák magukat, s inkább tartogatják a formaidőzítésüket. Az elenyészőbb rész pedig épp ellenkezőleg megnyomja az előző hetet, hogy kellően felpörögjön a meccsszituációk által. A kanadaiak szőke üdvöskéje Bouchard ez utóbbi receptet választotta.

Eugenie Bouchard két éve robbant be a köztudatba, óriási akarásával, a fiatalokra nem jellemző extra elszántságával elnyerte a tenisz kedvelők szimpátiáját. Több szakértő is elemezte játékát, s mind hozzáállásban, mind játékban kiemelték, hogy a saját koránál sokkal érettebb összproduktumot mutat, rendkívül jól kezeli az éles helyzeteket, ami nem sokára egy TOP10 -es ranglistás helyezést is magában hordozhat. 

Tehetségét a borításokhoz való viszonyulása is mutatja, hiszen a csinos kanadai leányzó minden felülethez képes alkalmazkodni mind kemény pályára áttudja ültetni agresszivitását, mind salakon előtudja húzni a ritmusváltásra alapuló támadó jellegű teniszét. A múlt hónapban az oeirasi tornán láthattunk egy látványos pontot Bouchardtól, nos az a pont mindent magában hordozott, s az az egy labdamenet önmagában adja vissza a fent már említett extra versenyszellemet, játékkedvet.


A madridi és a római WTA versenyek nem sikerültek a legjobban, nem tudott Bouchard kellően ráhangolódni az eseményekre, a madridi és főleg a római városi hangulat mondhatni "elragadta" a figyelmét, de hozzátehetjük Radwanskától és a hazai pályán versenyző Schiavonétól sem szégyen kikapni. Egy hét szünet és a csendesebb Nürnberg meghozta a változást. A figyelmét 100% -osan a játékra tudta irányítani. Az első két körös Zahlavova-Strycova és Rodionova elleni "söprése" is arról árulkodik, hogy óriási kedvvel teniszezik, s ez a következő ellenfelek számára elszomorító tény.

A soron következő rivális az idén csapongó és fixen a formáját nem találó kazah Shvedova lesz. Shvedovára is jellemző, hogy képes minden borításon  megtalálni a játékát, emlékezhetünk a pár évvel ezelőtti Garrosos menetelésére is. Idén salakon azonban nem sikerült az áttörés, egy-két meccsek után elfogyott a tudomány. A Mayer és a Nara Kurumi elleni két szettes sikerek bizakodásra is adhatnának okot, ám a lendületben lévő Bouchard teljesen más kategóriát képvisel. Erről maga Shvedova is mesélhetne, hiszen Portugáliában három hete egy könnyed 6:4,6:2 -es verést kapott Bouchardtól, úgy, hogy a kanadai akkor messze nem nyújtott ilyen meggyőző játékot.

Bouchard az erőteljes, agresszív játékával hibára kényszerítheti majd Shvedovát hasonlóan az oeirasi találkozójukhoz, ahol csak az volt a kérdés, hogy mikor esik szét a kazah adogatása, ami breaket eredményezhet. Hasonló nyomás, kanadai fogadójáték mellett most is arra számítok, hogy Shvedova nem bírja majd tartani a szerva játékait, s mivel egyre tökéletesebb adogatásokra törekszik, így az magával hozza majd a hiba százalék növekedését is. Két salakon magát feltaláló játékos összecsapásán, az egy klasszissal feljebb lévő, s a Garrosra csúcsformát megtalálni akaró kanadai szőkeség biztos továbbjutását várom.
6:7,6:7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése