2014. május 11., vasárnap

Simona HALEP - Maria SHARAPOVA
(WTA Madrid)    Május 11.   16:30



tipp: Sharapova
odds: 1,45
office: betway

A tavalyi Serena Williams ellen elbukott finálé után újból próbálkozhat Maria Sarapova. Mivel a világranglista vezető sérülés miatt kikerült a képből, így a románok felfelé szálló csillaga, Halep ellen szerezheti meg a salakos trófeák közül még hiányzó Madrilena Openért járó serleget.

Megszerette a salakot


Maria Sarapova kifejezetten utált salakon szerepelni, így volt ezzel korábban több klasszis is, mint Stosur vagy Na Li, de amint megnyerte a Roland Garrost 2012 -ben és ezzel karrier Grand Slamet ért el, azóta minden salak szezonban hasít Masha. 2012 -ben Stuttgart, Róma és a French Open, 2013 -ban Stuttgartban címvédés, madridi finálé és Garros döntő, ahol egyaránt Serena állította meg. Idén sikerült a triplázás a sváboknál, s most Madridban is finalista, mindeddig veretlen salakon idén, s a mostani formáját, kedvét látva óriási esélye van, hogy a spanyol közönség őt ünnepelhesse a győztesnek járó tapsviharral.

Élvezi a teniszt az orosz 


Látványosan jól érzi magát a pályán az orosz szépség, élvezi a tenisz ez a fő tényező, ami miatt sikeres tud lenni. Stuttgartban is kiválóan alkalmazta a salak adta lehetőségeket, mind ütéserőben, mind mélységben remekül használta ki a szemcsés borítás adta lehetőségeket. Nem csak a tőle megszokott erőteljes dominanciát, agresszivitást tapasztalhattuk meg, de a játékosabb énjét is sikeresen vette le a polcról. Madridban is tovább tudta vinni a stuttgarti formáját, a McHale eelni ütközet során alaposan megszenvedett, de ott főleg önmagával kellett "megbeszélnie" a dolgokat. Na li ellen a mentális erősségeit is csillogtatta, végül simán kerekedett fel a szintén RG bajnok kínain. Ezek a sikerek még jobban megerősíthetik Maria önbizalmát. A támadójelleggel (Na Li) és a defenzívebb stílussal (Radwanska) szemben is megtalálja a megfelelő taktikát, így Halep ellen sincs félni valója az orosz szőkeségnek.

Újabb kihagyások nem férnek bele 

Simona Halep a tavalyi menetelései után az idei szezonban sem lassít! A román lány kissé mérsékelten kezdte a salak szezont, ám csak belelendült, a Goerges és Ivanovic elleni tarolásai élményszámba mentek, ám nem mehetünk el szó nélkül a bizonytalanságai mellett sem. Az elődöntőben egy a fonalat nem találó, az kontrollt teljesen elveszítő Halepet láthattunk. Petra Kvitova sem nyújtott semmi ördöngőset, csupán keményen ütött, Halep szempontjából 6:7,1:3 -nál azonban óriási ajándékot adott a cseh. Négy Kvitova által hosszúra ütött labdával a semmiből sikerült breakelnie és ez akkora lökést adott számára, hogy a fejben és fizikálisan is látványosan elfogyó cseh ellen szinte csak labdamenetben kellett tartania továbbiakban a labdát. Sarapova ellen ilyen kihagyások semmiképpen sem fognak beleférni.

Sarapova motiváltsága sikert jelenthet 


Eddig kétszer találkozott az orosz és a román fél. 2012 -ben Pekingben és Indian Wellsben is két-két szettben győzedelmeskedett Sarapova. Látva a jelenlegi formákat most is Sarapova sikere várható. Sarapova rendkívül agresszív stílussal jelentkezett a héten, kérdés, ha Halepnek másfél szettig meggyűlt a baja Kvitovával, akkor a játék összes elemében legalább egy fokkal többet mutató orosz ellen mire lehet elég - kétségtelen javuló formája -  a játékban jelentkező bizonytalanságaira félő a szőkeség kíméletlenül lecsap majd. Véleményem szerint Sarapova nem hagy olyan ajándék morzsákat, mint Kvitova, próbálja az irányítást saját kezébe venni, mindez nem fog ízleni Halepnek. Sarapova kellően ambiciózus, hogy megnyerje ezt a tornát, a nagyobb harci kedve pedig átsegítheti a lehetséges holtpontokon is. Stuttgart, Róma és a Roland Garros után az egyetlen hiányzó jelentős salakos trófea is Sarapova vitrinjébe kerülhet.
6:1,2:6,3:6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése