2014. május 1., csütörtök

Jan-Lennard STRUFF - Ricardas BERANKIS
(ATP München)   Május 2.   17:00



tipp: Struff
odds: 1,38
office: pinnacle sport

Münchenben a negyeddöntőkről szól majd a pénteki nap. A hazai reményeket két hazai versenyző is élteti, a rutinos Haas mellett az egyik legújabb szupertehetség Struff boldogíthatja majd a kilátogatókat. Utóbbi fiatal teniszező bombaformája több szót is érdemel.

A langaléta germán Jan-Lennard Struff az utóbbi években a Challenger Tour sorozaton rendre remek eredményeket ért el. Beszélhetünk esetében salakos versenyekről - ebből volt a legtöbb -  valamint a fedett pályás kemény felületű tornákon is szép sikereket ért el. Játékát alapjában határozza meg, hogy van -e kedve játszani. A múlt héten Vercelliben is látható volt, hogy nem tudott maga elé extra motivációt állítani, hiányzott a cél, ennek eredménye egy Ignatik elleni két szettes vereség lett. Münchenben mintha kicserélték volna. Hazai környezetben szárnyakra kapott, érvényesítette testi adottságait, adogató játékait rendkívüli magabiztossággal hozta, az ellenfél számára kínálkozó break lehetőségeket pedig rezzenéstelen arccal hárította. A selejtezőben Basic, Krawietz, Berrer majd a főtáblán Feliciano Lopez és Stakhovsky ellen bemutatott egyaránt fölényes, breakekkel megnyert két szettes győzelmek önmagukban is elismerésre méltóak, látva a mutatott játékot pedig még biztatóbb a kép a folytatást illetően.

A következő ellenfél az előzőeknél egyáltalán nem birtokol nagyobb játékerőt, pláne, ha salakos borításról beszélünk. Ricardas Berankis sohasem a salakos teljesítményeiről híresült el, pattogós játéka leginkább gyors, kemény felületen érvényesül. Szemcsés borításon tavaly és tavalyelőtt is alig próbálkozott és negatív mérleggel zárt. Idén a bukaresti selejtezőt sikerrel vette, ám Monfils ellen "bőven" megmutatkoztak" a salakos tenisz viszonylatában a hiányosságai. Münchenben a Klizan elleni selejtezős vereség után LuckyLoserként folytathatta. A Melzer elleni két napra szabdalt három szettes győzelmét az esőnek, a sötétedésnek és Melzer Tie-Breakekben mutatott koncentráció hiányának köszönhette. Igazán komoly, koncentrált ellenféllel nem találkozott, ha őszinték akarunk lenni akkor kimondjuk a játéka nem illeszkedik a salakra szükséges alapokkal, leginkább erővel és a monoton oldalváltásokkal próbálja uralni a mérkőzéseit.

A fentebb említett fegyverek egy fejben eléggé labilisnak tűnő Melzer ellen is elégnek bizonyultak. Az extra motivációval, óriási adogatásokkal rendelkező Struff ellen mindez kevés lesz. A német lendületes játékával ugyanúgy képes lesz felőrölni litván ellenfelét mint azt megtette a többi riválisával is. Hazai környezetben a közönség is hozzásegítheti a sikerhez, továbbjutáshoz. Eddig a balti fiú számára  inkább otthonosnak tekinthető terembeli, kemény pályán is kétszer felül emelkedett Struff, most a hazai kedvenc salakos borításon még erősen adja magát az újabb német Diadal. A két 90 -es születésű fél közül Struff magabiztos, ellentmondást nem tűrő sikerét várom.
4:6,6:3,6:4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése