2014. május 11., vasárnap

Petra CETKOVSKA - Tsvetana PIRONKOVA
(WTA Rome)   Május 12.   14:00

tipp: Cetkovska
odds: 1,34
ofice: pinnacle sport

Madrid után Rómába teszik át székhelyüket a legjobb teniszezők. Van aki hosszú sátorozásra készül, de vannak olyanok is, akik egy éjszakás kalandra ​repültek az olasz fővárosba.

Ami a férfi élmezőnyben salakon Dudi Selát jelent, azt átültetve a női mezőnyre Tsvetana Pironkovára fordíthatjuk. A bolgár numero uno egyértelműen a gyors pályák azon is belül füves borítás egyik udvarhölgyének tekinthető. Pironkova minden szezonban remekül teljesít, szárnyal a füves szezonban, ám amennyire összejönnek a dolgai a zöld gyepen, annyira megszenvedi a tavasz végeket, az elnyúló salakos szezont. Ebben az évtizedben rendre negatív mérleggel zárta a szemcsés felületen zajló idényeket, s a tavalyi katasztrofális 1/7 -es mutató után idén is alaposan beragadt a rajtnál. Stuttgartban az ITF szintről érkező Morderger ikerlányt még fenékbe billentette, ám a nagyobb salakos kultúrával rendelkező Itáliából érkező Barbieri ellen csúnya vereségbe futott bele. Madridban Arruabarrena két szolid breakekkel teli szettben verte könnyed 6:3,6:4 -el. A Madridtól való korai búcsú után, becsülettel edzett salakon Pironkova, ám ami nem működött, kimaradt ezidáig, azt egy hét alatt sem lehet hirtelen bepótolni.

Az első körben a cseh ágyúzó Cetkovska érkezik szembe, aki az agresszív stílusát egyaránt képes gyorsabb illetve szemcsés borításon is érvényesíteni, épp ellenkezőleg a bolgárral. Másik előny Cetkovska számára, hogy kellően beüthette magát, megérezhette a római selejtezőben a pályák hangulatát és a meccs szituációkban is kellően megedzhette magát a főtáblás küzdelmekre. Mindezekből előnyt kovácsolhat a cseh, aki a monoton ütögetésekből, edzésekről érkező Pironkovát is letolhatja majd a pályáról. Két salakon már bizonyított ellenfelet Cepelovát és Niculescut is kiütötte Cetkovska, a szemcsésen jóval bizonytalanabb bolgár lehet a következő áldozata.

Mindent egybevetve Cetkovska sokkal jobban mozog a vörös morzsalékon, ráadásul be is ütötte magát a kvalifikációban. Pironkova viszont folytatja a tavalyi salakos ámokfutását. legyen szó TOP100 -as ellenfélről vagy ITF szinten mozgó salakot kedvelőről, egyszerűen nem képes felvenni a szemcsés borításon szükséges ritmust. Játékát siettetni próbálja, ám ez a stílus okozza  a halálát játékának, lehet mondani Pironkova saját magát hatástalanítja, ha vörös felszínre lép. Cetkovskának csupán saját játékára kell koncentrálnia, irányítása mellett jöhetnek a bolgár menetrend szerinti hibái is ezen két összetevő pedig egy könnyed továbbjutást is ajándékozhat Petra számára.
1:6,6:1,6:4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése