2014. május 13., kedd

Ekaterina MAKAROVA - Roberta VINCI
(WTA Rome)   Május 13.   14:00



tipp: Vinci
odds: 1,77
office: pinnacle sport

A Foro Italico második napján is bőven szurkolhatnak a helyiek hazai versenyzőknek. Közülük Vinci is alaposan kitesz magáért, ebben biztosak lehetünk.

Kellemetlen ütőstílussal riogat 


A rutinos Roberta Vincinek túl a 30. életévén rendre sikerül megráznia magát. Tavaly is akadt egy gyengébb periódusa aztán a salakra váltás meghozta a várt sikereket, ami végül a kemény pályás szezonra is kitartott. Most is egy haloványabb évkezdet után sikerült játékba lendülnie, s ami fontos végre újra saját stílusát ráerőltetve tudja mérkőzéseit nyerni. Univerzális játékosként aposztrofálható, aki minden felületen képes a legjobbjával előrukkolni, sajátos stílusával kemény tenyereseivel, s főleg fonákjaival rendre kellemetlen helyzetbe tudja hozni riválisait. Agnieszka Radwanska kisebbfajta mumusnak számít az olasznál ezt leszámítva eredményes salak szezonba csöppent bele, s most újra megkapta az esélyt, hiszen egy salakot háttérbe helyezőt sorsoltak mellé.


Salakon nem domborodik ki a játéka 


Makarova a gyors, pörgős, kemény játék híve, ezzel a játékkal sikerült év elején például a világelső Serena Williamset is megizzasztania és szintén ezzel a szívós játékkal nyerte el a pattayai torna serlegét (igaz eléggé halovány mezőnyben). Ami működik gyors borításokon, azt egyszerűen nem képes átvinni a jóval lassabb salakra, nincs meg az orosznak a megszokott ritmusa, melyből támadhat, márpedig a védekezést nem lehet az ő műfajának nevezni. Tavaly és tavalyelőtt is negatív salakos mérleggel zárt, például Oudin is megverte Madridban, aki alaposan háttérbe szorult az elmúlt években, ahhoz képest, hogy a legnagyobb amerikai tehetségnek kiáltották ki.  Az idei szemcsés rajtja azonban az előbbieknél is gyatrábbra sikeredett. Suarez Navarro Stuttgartban 6:0 -ás szettet is osztva verte, a lassan feledésbe merülő volt világelső Wozniacki pedig Madridban kerekedett felül rajta egy gyenge színvonalú összecsapáson. 


A jobb alkalmazkadó képesség dönthet


Ezen előjelek után a formába kerülő, s a hazai közönség adta extra motivációval fellépő Vinci ellen óriási változásokra lenne szüksége az orosznak, ha a továbbjutás a célja. Vinci jól kezeli a salak adta lehetőséget, képes labdamenetekben is masszívan ott lenni, s még a lassabb felületen is a lehetőségekhez mérten gyorsítani illetve szögekkel megnyitni a pályát. Ezen "kellékekkel" foghatja meg a monoton ütéssorozatra berendezkedő Makarovát. A recept már megvan! tavaly kemény pályán Torontóban 6:0,6:4 -el demoralizálta az oroszt Vinci, most salakon minden adott az újabb sikerhez, ráadásul ott van a már említett lelkes hazai szurkolótábor. 
6:2,7:6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése