2014. május 16., péntek

David GUEZ - Juan Ignacio LONDERO
(ATP Challenger Bordeaux)   Május 16.


tipp: Guez
odds: 1,50
office: paddypower


A felfelé ívelő forma meghozta az eredményét. Guez harcosságának köszönhetően három francia jelentkezik játékra a mai bordeauxi tornán. A rutinos gall éppen a nyitó mérkőzésen alapozhatja meg a helyiek hétvégi jó hangulatát.

Nehéz  a francia stílusát megszokni 

Nagyon nehéz megszoknia az ellenfeleknek a sajátos ritmusban, néhol lapátolva ütő francia játékát. Alex Kuznetsov is megszenvedett vele. Nagy csatában nyert Guez, ami az előző cikkben már említett extra motiváltságnak is köszönhető. Az ellenfél hibáinak kikényszerítésére is bazíroz Guez, de képes hirtelen megindulásokra,  nyerő ütésekre, ez a valamilyen szinten, kiszámíthatatlanságnak is nevezhető tulajdonsága lendítette túl a holtpontokon, ahol a mentális erejét is kamatoztatni tudta. 

Türelmetlenül teniszezik 

A mai ellenfél a feltörekvő argentín Londero lesz, aki eddig Európában nem próbálta ki magát, inkább ITF versenyeken evickélt, Challenger szinten csak részsikerei akadtak. Londero tehetséges játékos, ám nem rendelkezik még kellő tapasztalattal, s ez az előző körben a helyi francia fiatal Lokoli ellen is érzékelhető volt. Egy igen hektikus mérkőzésen, az első szett 6:7 -es elvesztése után, főleg az ellenfél gyenge játékának köszönhette a viszonylag könnyed továbbjutását. Amíg nem esett szét az ellenfele, addig indokolatlanul siettette a befejezéseket, a kereszt-egyenes pontok bejátszásánál többször is outot fogott, ezzel tartotta meccsbe Lokolit. A gaucho bár továbbjutott, kissé labilis játéka egy rutinos, motivációval teli hazai rivális ellen már félő kevésnek fog bizonyulni.

Tovább repülhet Guez 

A bordeauxi tornán a fiatal argentín már elvérzett a kvalifikációban, ahol a szintén hazai Ouanna két breakelt szettben vette el a kedvét (Guez salakon eredményesebb tenisszel rendelkezik, mint honfitársa). Az élettől kapott még egy esélyt, valamint a sorsolás és az alul motivált (Harrison) ellenfelek is segítették a továbbmenetelét. Most azonban emberére akadhat, hiszen hazai környezetben rendre megtáltosodó Guez, aki ütőerőben és variációs képességeket tekintve is átlag felett van, könnyen hibára kényszerítheti a türelmetlen dél-amerikait. Guez Llodra és Kuznetsov után viszonylag kellemesebb feladatot kapott. Csak viszonyításképpen a múlt heti tornagyőztes, minőségi salakos játékot képviselő Schwartzmantól 6:7,6:7 -re kapott ki, míg Londerónak az említett "Schwarzi" sima 1:6,3:6 -t osztott ki. Alapvető motivációs és felfogásbeli különbségek most egyértelműen a hazai további menetelését ígérik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése