2014. május 15., csütörtök

Alex KUZNETSOV - David GUEZ
(ATP Challenger Bordeaux)   Május 15.   17:30



tipp: Guez
odds: 1,72
office: paddypower

Számos hazai játékos indult a bordeauxi Challenger tornán a csütörtöki zárótalálkozón is lesz kiért szurkolniuk a  hazai színekért a hazai színekért kilátogatóknak.


David Guez nem a legfrissebb francia tenisz "pékáru", ám rendre odatudja tenni magát, s rutinjával a fiatalabb, "életerősebb" játékosokat is képes megfricskáznia. Mindegy, hogy kemény vagy salakos borításra téved a fix kemény alapvonaljátékát, az oldalváltásos teniszét játszva kisebb-nagyobb sikereket ér el. A másik fontos tényező a motiváció lehet. A salakos szezon nem indult a legideálisabban a gall számára, könnyed vereség Vercelliben Edmundtól és Tuniszban Staracétól, ám amint hazai környezetben léphet pályára megtáltosodik, ezt többször is tapasztalhattuk. Múlt héten Millot már sikerült két szettben kiiktatnia, a második körben pedig a későbbi tornagyőztes Schwartzman ellen hajtott fejet, két kőkemény 7:6 -os felvonásban. A bordeauxi belépője más hangzatosra sikeredett hiszen nevesebb honfitársán Llodrán sikerült kiélezett küzdelemben felülkerekednie 7:5,7:6 arányban. Nem csupán játékban, de mentális tényezőket tekintve is meggyőzőnek tűnt az első forduló produkciója, mely szép folytatással kecsegtet.


Az ellenfél a tengerentúlról érkező Alex Kuznetsov lesz. Mikor távoli kontinensről származók  ruccannak át Európába az általában nem sül el jól, a történetüknek korán véget ér. Egy jó példa erre a kirobbanó formában lévő Kyrgios heilbronni sima két szettes veresége is. Kuznetsovnak a tavalyi évet leszámítva, mikor a tallahassei salakos tornát megnyerte otthon, mindig negatív mérleggel zárta a salak szezont. A tavalyi európai próbálkozásai sem éltek meg egymás után két győzelmet számláló történeteket. Niceben a második körben a szintén francia Jouan verte, a fürthi CH viadalon Andrej Martin, a Roland Garroson pedig a fiatal francia Pouille bizonyult jobbnak. Az itteni első körben a látványosan alul motivált Stakhovsky ellen sima két szettben került tovább, no ez az alulmotiváltság Guez részéről biztosan nem lesz tapasztalható.


2008 -ban találkoztak, akkor két szettes francia siker született szemcsés borításon. A mai csatában egyértelműen a motiváltságnak az élességnek lehet döntő szerepe. Guez éhes a sikerre és a tenisze is arról árulkodott, hogy jó formában van. Az amerikai püfölős stílusa hosszútávon nem állja meg a helyét salakon, az idén is számos gyengébb képességű rivális ellen is megszenvedett. Véleményem szerint az eltökéltnek tűnő hazai teniszező érvényesíti a hazai pálya előnyeit, a meglévő maximális koncentrációval pedig két szoros szettbe döntheti el a továbbjutás kérdését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése