2014. május 5., hétfő

Martin VAISSE - Andreas BECK
(ATP Challenger Aix-en Provence)   Május 5.   12:00


tipp: Beck 2-0 -ra nyer
odds: 1,53
office: bet365

A Roland Garros közeledtével még inkább felértékelődnek a salakos Challenger versenyek is. Az elit mögött helyezkedőknek sincs már sok idejük, így minden lehetőségre le kell csapniuk, hogy tökéletesíthessék a szemcsésen mutatott produkciójukat.

Aix-en Provenceban is sikerült Ch szinten erős közepes mezőnyt összeverbuválni, ahol korábbi TOP100 -at is megjárt nevekkel, valamint későn érő ITF szinteken fickándozó hazai versenyzőkkel is találkozhatunk. Ilyen a Martin Vaisse - Andreas Beck ütközet is. Martin Vaisse egy későn érő típus, aki több tornagyőzelmet is felmutathat a tavalyi évből, ám fontos megjegyezni esetében, hogy rendre alsóbb kategóriás versenyeken érte el a "dicső" tetteket. Fő "irányvonalának a kemény borítást tekinthetjük, igaz az utóbbi hetekben iráni ITF tornák sorozatában próbálta edzeni salakos játékát. Egy döntő, egy elődöntő és egy negyeddöntő kerekedett ki az iráni kalandból, ám mondani se kell a mezőny ezeken a versenyeken sem verdeste a plafont. A franci fiúnak van egy fix ITF szinten bejáratott játéka, mellyel eredményes tud lenni, ám amint CH szintre merészkedik, ott már kevés a mutatott produkció. Tavaly három próbálkozásából egyet hozott Matsukevitch ellen, ám Golubev és Menendez-Maceiras ellen szettnyerésre sem volt reménye. Idén is magabiztos eredményeket produkált év elején, ám a CH kapuján belépve Ungur ellen teljesen leblokkolt, elfogyott a tudománya, s a salakra termett román is felmosatta a padlót vele 6:1,6:1 arányban.
Egy újabb nagy kvalitású ellenfél következik a német Andreas Beck személyében. A germán versenyző pár éve a ranglistákon a 33. helyezést birtokolta, ám két éve hosszabb kihagyás nehezítette az életét. Kellett egy kis idő míg a rendes kerékvágásba kerül. Idén is bebizonyította bőven van "jogosultsága" egy TOP100 -as helyezésre. Áprilisban a St.Brieucban rendezett Challenger versenyt húzta be kemény borításon, ám nála sosem jelentett gondot a felület váltás, sőt legnagyobb sikerei idején főként szemcsésen haladt felfelé a ranglistákon. Idén Barcelonában két győzelemmel Cipolla és Stephane Robert legyőzésével melegített (Roger-Vasselin már emészthetetlen feladatnak bizonyult). Beck játéka a CH mezőnyben átlag feletti, képes az alapvonalról való diktálásra, a magas tempójú labdamenetekből rendre sikerül győztesen kijönni, valamint adogatásai is jól sülnek még szemcsésen is, de élményszámba menő ejtéseit sem szabad elfelejteni.
Mindent egybevetve a hazai pálya előnye önmagában kevés lesz az ITF -es pötyögéshez, s az ott elért sikerekhez szokott Vaisse számára. A francia amint magasabb kategóriát képviselő riválisba botlik lebénul. Andreas Beck játéka ötvözi az energikus és a technikás teniszt, véleményem szerint a gall ellenfél ma is epizódista szerepre kényszerül. Sima két szettes német továbbjutást vizionálnék a 2004 után újra életre hívott tornán.
5:7,4:6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése