2014. május 7., szerda

Elias Ymer - Mikael Ymer
(ITF Bastad - Sweden F2)   Május 7.   11:15


tipp: Elias Ymer és 19,5 game fölött
odds: 1,14 és 1,80
office: bet365

A testvérpárharcok minden sportágban kuriózumnak számítanak és extra figyelmet érdemelnek. Két etióp származású tizenéves eldugott svédországi találkozója is említést érdemel ilyen megközelítésből.
A tenisz történelemben korábban is rendre izgalmas csatákat hoztak a testvérek találkozói. Elsőre elég csak Serena és Venus csatározásait említeni, ami kiegyenlített harcot hozott, a Radwanska lányoknál is volt, hogy a gyengébbnek vélt Urszula a még kialakulatlan erőviszonyok mellett első találkozásukat megnyerte, azóta azonban egyértelműen Agnieszka az uralkodó. Most egy eldugott svéd ITF tornán a két Ymert testvér csaphat össze Bastad városában.

Nem csupán a sorsoláson múlt, hogy összecsaphat Elias és Mikel. A csupán 15 éves Mikaelnek három találkozót is sikerrel kellett vennie, kettőt a selejtezőben ahol egyértelmű sikereket aratott, a főtáblán a nagy öreg Adaktussonnak is adott egy jókora kijózanító pofont. A 18. életévébe lépő ITF szinteken már bejáratottabb bátyja is két kvalis győzelemmel hangolt majd a chílei Sborowitz ellen oktatott a főtáblán, könnyed 6:0,6:3 -al.

Látható az etióp gyökerekkel Stockholmba áttelepülő Ymer család két igen tehetséges, elhivatott srácot nevelt ki. Ymer korábban a bastadi ATP tornán is megcsillantotta tudását, Dimitrov ellen tavaly szettet is nyert, s végig nagy küzdelemre késztette Maria Sharapova jelenlegi "hercegét". Ugyan a kis Eliasnak ez az első komolyabb fellépése, az eredményekből már most kiderül, hogy szintén nagy adogató, játékos, technikás teniszező, aki szintén eredményes karrier előtt áll fivéréhez hasonlóan.

Egy testvérpárharc teljesen más hangulattal bír, nem lehet tudni, hogy az egymást rendkívül jól ismerő, testvérpár, hogyan tud "alkalmazkodni" egymáshoz a tenisz pályán. Ez egy teljesen más szituáció, mint amikor edzésen pötyögtek vagy keményebb labdameneteket vívtak. Az idősebbik Ymer számára előny lehet a két év, ám tehetségben nem marad alúl Elias sem. Úgy vélem a bátyónak sikerül továbbjutnia, ám a szívós kis öcsi nem adja majd könnyen a bőrét és egy élvezetes mérkőzést rittyent össze az érdeklődő, kilátogató svéd szurkolók számára.
6:4,7:5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése