2014. május 14., szerda

Julien BENNETEAU - Ruben RAMIREZ-HIDALGO
(ATP Challenger Bordeaux)   Május 14.    14:00


tipp: Benneteau
odds: 1,30
office: paddypower

Időnként szükség van egyet hátralépni, hogy újra nagy célokért küzdhessünk. Ezt az elvet szem előtt tartva indult el a bordeauxi Challenger tornán Benneteau is.

Julien Benneteau egy igazi versenyalkat, rendkívül jó keze van a teniszhez, ráadásul már a kellő rutinnal is fel van vértezve, mely szintén segíti az előremenetelét. Olyan játékos, akinek a nagy ellenfelektől sem lesz tele a gatyája, legyőzte az utóbbi években többek között a TOP10 -t erősítő Raonic, Federer, Ferrer hármast is. Egyedüli szívfájdalma, hogy eddigi hét ATP döntőjét mind elveszítette, talán a legfájdalmasabb a tavaly őszi Sousa elleni, ahol favoritként sem élrt a nagy lehetőséggel.  Az idén a tengerentúli kemény pályás szezonban szépen produkált. Indian Wellsben negyeddöntőzött és Miamiban is ment két kört, ahol Gulbist is sikerült kiiktatnia. A franciák elleni Davis Cup ütközet során, a hazai pályán Kamke ellen elveszített meccs után azonban valami megtört nála. Azóta nem találta a ritmust, s olyan vereségekbe futott bele, ami az elmúlt években elképzelhetetlen lett volna. Robredo ellen egy nyert szett után képes volt 1:6,0:6 -al orra bukni, valamint a Harrison elleni sima két szettes madridi kvalis vereségét sem teheti ki az ablakba. Ezek után ésszerű döntésnek tűnik, hogy a hazai bordeauxi, egy szinttel lejjebbi Challenger versenyen próbálja a szétesni látszó önbizalmát összegereblyézni.

Legutóbb 2011. októberében próbálkozott ilyen szinteken a francia, akkor a rennesi CH tornát sikerült begyűjtenie! A bordeauxi bemutatkozás megfelelőre sikeredett. Az ellenfél az amerikai Kudla jó alanynak bizonyult, hiszen nem nevezhetjük salak specialista teniszezőnek. Julien játékán néhol látszott az akadozás, de végül belerázódott és pont ezért, az ilyen "felhozó" meccsekért érkezett Nyugat-Franciaországba. A 7:5,6:2 -es első körös meccs jó táptalajt biztosít a folytatásra.

Kellett az első körös önbizalom növelő "fröccs", hiszen most egy salakra termett ibériai következik, aki most már szinte csak a CH szinteken ostromolja. A rendre ujjatlan pólóban versenyző Ramirez-Hidalgo ötvözi a salakos csúszás-mászást, az erőteljesebb-agresszívabb stílussal, ami eléggé kellemetlen az ellenfelek számára. A múlt héten Kudlát, Samper-Montanát és Michont is felőrölte ezzel a stílussal, ám amint a bevállalósabb tenisszel rendelkező Andreas Beck érkezett szembe, akkor már  megállt a tudomány. Benneteaunak is a kezdeményezés megragadása lehet a siker kulcsa, márpedig ő is hasonlóan ezt a játékot kedveli, nem szereti átengedni a staféta botot az ellenfélnek. 


Az elmúlt hetekben mondhatjuk, hogy magát verte meg Benneteau. A környezetváltás elengedhetetlennek bizonyult, melyet a CH szintekre való visszalépése jelentett. Az első körben megtalálhatta az elveszett ritmust. Egy ilyen győzelem helyre rakhatja az embert és visszaadja a saját játékát a kezébe. Hazai környezetben helyreállított önbizalmi tényezők mellett, a játék irányítás megragadásával, Ramirez-Hidalgot is kiiktathatja a versenyből, akit a múlt évtizedben már kétszer elkapott. Nem kérdés, hogy mindent egybevetve Benneteau a jobb játékos, ha fejben kellően sikerült összeszednie magát, akkor a továbbjutás sem fog elmaradni.

6:2,6:4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése