2014. május 3., szombat

Lara ARRUABARRENA-VECINO - Tsvetana PIRONKOVA
(WTA Madrid)    Május 3.   20:30


tipp: Arruabarrena-Vecino
odds: 1,62
office: william hill

A hazai rendezésű madridi WTA tornán több spanyol is megkapta azt a segítséget, hogy nem kellett selejtezős bonyodalmakba keverednie. Értelemszerűen ahogy tehetik segítik a hazaiak előmenetelét a szervezők ezt élvezi Arruabarrena-Vecino is, aki helyezése alapján kvalis szereplés helyett egyből a főtáblán kezdhet.
A Sanchez Vicarios idők már messze vannak ám az ibériai tenisz most is számos tehetséges versenyzővel rendelkezik. SuarezNavarro és Muguruza Blanco viszi jelenleg a prímet, ám mögöttük is számos nagy munkabírású, ütőerővel is rendelkező salakra termett játékosuk van. Elég csak a marrakechi tornagyőztes Torro-Flort, Dominguez-Linot, Cabeza-Candela, Soler Espinosa a kissé visszaeső Medina Garriguest említeni, de ilyen a most esti programban szereplő Arruabarrena-Vecino is.
Arruabarrena Vecino is egy nagy munkabírású, sokat mozgó, ütni "szerető" játékos, aki salakon él a variációs lehetőségekkel, rövidítéseket is beiktatva tudja "felhergelni" riválisait. A hazai pálya nála is extra motivációval kecsegtet, ami, ha jól kezeli, csak dobhat a teljesítményén. Idén három tornán indult Medellínben negyeddöntőzött, Bogotában szintén, ahol például  az argentínok FED Cup csapattagját Ormaecheát is két szettben verte - ez már értékmérő eredmény - s csupán Jankovic tudta megállítani. Marrakechben a későbbi győztes honfitárs a már említett Torro-Flor akasztotta meg, de előtte is akasztott egy szebb skalpot a fiatalabbik Radwanska testvért mosta le két szettben le a pályáról. Egy igazi tipikus salakos játékkal bíró, sokat futó játékos Arruabarrena Vecino, aki a fixen játszó ellenfelekre jelenthet igazi veszélyt.
A nevet tekintve nem szerencsés a spanyol lány sorsolása, ám, ha ismerjük a bolgár kedvenc Pironkova salakhoz való viszonyát, akkor máris szebb lesz a kép ibériai szemszögből. Pironkova kedvenc borítása a füves, gyorsított játéka, fix alapvonaljátéka a gyorsabb felületeken tud érvényesülni. Kemény pályán is voltak felvillanásai, elég csak az év eleji csodálatos sydneyi tornagyőzelmét említeni, ám amit salakon művelt pályafutása alatt azt biztos nem teszi ki az ablakba. Minden keményről salakra való átállásnál szenved a bolgár, rendre negatív mérleggel zár, tavaly 1/7 arányt produkált, s nem csupán neves riválisoktól kapott ki, Bastadban a Gamiz elleni sima két szettes szenvedésének is szemtanúja lehettem. Idén Stuttgartban a Morderger ikerlányok egyikét sikerült elkapnia, ám amint egy nagyobb salak kultúrával rendelkező, esetünkben az olasz Barbierivel találkozott, már nem volt pardon.  
A lassú borítás egyszerűen nem ízlik Pironkovának, ritmustalanná teszi játékát a jóval lassabb játék, márpedig a ritmus, a gyorsítás alapjaiban határozza meg a bolgár bajnoknő játékát, amit szemcsésen nem tud érvényre juttatni. Arruabarrena-Vecino is kedvére mozgathatja majd Pironkovát, ez a harcmodor ahogyan eddig sem tetszett Tsvetanának most sem fog. Hazai környezetben a munkás, sokat futós stílus lesz a nyerő a fix ütések mellett Pironkovának nincs meg salakon az a játéka mellyel egy igazi salakra termett ellenfél fölé tudna kerekedni. Ibériai sikert, továbbjutást várok!
6:3,6:4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése