2014. május 8., csütörtök

Albanos OLIVETTI - Ruben BEMELMANS
(ATP Challenger Aix en Provence)   Május 8.   14:30



tipp: Bemelmans
odds: 1,40
office: marathonbet

Aix en Provence meghozta az áttörést Olivetti számára? Ezt túlzás lenne állítani, a nagyra nőtt francia egyedül az ellenfél dekoncentráltságának és balszerencséjének köszönheti, hogy egyáltalán labdába üthet még a tornán. Mai belga ellenfelén a sor, hogy véget vessen a "ficánkolásának".

Albano Olivetti hazai környezetét a gyors borítások jelentik, legfőképpen teremben "éli ki magát", ahol még inkább érvényesíteni tudja nagy adogatásait, kedvelt háló-röpte játékát. Igen ám, de ezek az előnyök a salakszezonra elhalványulnak. A szemcsés borításon megülnek a labdák, lelassulnak nem okoznak megoldhatatlan feladatot a fogadónak, ráadásul az előrejöveteleknél is rengeteg ideje van a riválisnak a jól átgondolt elütéshez.
Mindezen forgatókönyvbe illő gondolatokat az első fordulóban a svájci-finn Laaksonen is megfelelően alkalmazta. Mintha egy oktatófilmet láthattunk volna. Olivettinek nem jöttek a szervái, szenvedett velük, kétségbeesésében pedig rendre előre kóricált a hálóhoz, Laaksonen meg kedvére üthetett el mellette, hol a jobb, hol a bal irányba. Mindez egy szett előnyt és 3:1 -es második szettet jelentett, ott azonban olyan érthetetlen lefagyást produkált Laaksonen, amit nem lehet megmagyarázni. Semmilyen extra nyomással nem találkozott, mégis sorba ütötte az egyszerűbbnél, egyszerűbb labdákat a hálóba. Ezt két ajándék breaket jelentett Olivettinek, s egyben a szettekben való kiegyenlítést is. Szegény embert az ág is húzza alapon, az már nem is meglepő, hogy Laaksonen a harmadik szett elején egy ártalmatlan rövidítésnél "sikeresen" harcképtelenné" tette magát, meghúzta a combját és a bokája is kifordult, feladta a mérkőzést Mindez az összefoglalója Olivetti "kalandos" továbbjutásának. 
Ellenfele a belga Davis Cup csapattag Bemelmans lesz. A flamand is jó magasra nőtt és szintén nem a salakot nevezni meg kedvenc borításának, ha megkérdeznék. Ám játékban szemcsésen azért egy emelettel feljebb van Olivettinél. Az első fordulóban Burquier ellen vesztett helyzetből sikerült végül könnyedén megfordítania  mérkőzést, ami mentális frissességet is tükröz. Adogatásai sültek, nem úgy, mint a franciának. 
Nagy adogató párharcra is számíthatnánk, ha nem salakról lenne szó. Olivetti szerváira inkább hatással van a borítás váltás, a hatékonysága jelentősen csappant, míg a belga ennyire nem szenvedi meg az alapvető lassulását a labdáknak. Játékban is összetettebb, több "okos" dologra képes, míg a francia csupán néhány elveszettnek tűnő rövidítéssel próbálja "színesítenie" az egyhangúnak tűnő játékát. Olivetti az első körben már padlót fogott, akkor Laaksonen balgaságának köszönhetően elkapott egy új esélyt. Bemelmansnak csak saját játékára kell koncentrálnia, Olivetti egy-egy adogató játékában magától adódó lehetőségei lesznek majd, melyeket koncentrált játékkal ki fog tudni használni. A Laaksonen meccs folytatását várom a 6:4,3:1 -es állástól Bemelmanstól azzal a különbséggel, hogy nála hirtelen nem ereszti les senki a rolót. Ezen a borításon meg van lőve a francia, Bemelmansnak csak a koncentrációját kell megfelelő szinten tartani, ha ez meglesz, akkor a továbbjutás sem marad el.
7:6,6:2

2 megjegyzés:

  1. Ez a Bemelmans egy hatalmas kókler...

    VálaszTörlés
  2. Szia,
    Megadnád az email címedet, vagy egy elérhetőséget?
    Szeretnék veled beszélni.
    Vagy ha neked kényelmesebb, akkor írj rám: suvel98@freemail.hu

    VálaszTörlés