2012. május 2., szerda

Petra MARTIC - HSIEH Su-Wei
(WTA, Budapest) Május 2. 13:15

tipp: Hsieh
odds: 2,40
office: unibet
tét: 10*


A tegnapi nap sajnálatos módon konstatálhattuk, hogy a legnagyobb magyar reménységünk búcsút intett a májusi forróságban a lehetségesen hosszú ideig utolsó budapesti WTA tornának (Márki Jenőnek most már nyűgöt jelent a torna, ilyen híreket hallani). Ebben a búcsúban tevékeny részt vett a vékonyka tajvani Hsieh, akinek az eddigi eredménysora tiszteletet érdemelt, de a tegnapi nap során is láthattuk, hogy bőven verhető ellenfél, csak egy másik fontos tényező hiányzott a koncentráció, s a kitartás, ebben a tajvani mindenképpen felülmúlta Babos Timit. Ez az akarás újabb lépcsőt jelenthet Hsieh -nek, hiszen a gyors borításokra specializálódott Martic lesz a rivális, aki az első körben egy 6:0 -as nyitó etap után képes volt majdnem döntő szettbe kavarodni az 1000. hely környékén táncoló Borsányi Csillával szemben. Martic már egy hete Magyarországon készült, ám ez a ráhangolódás sem pótolhatja az ezen a borításon eddig is meglevő hiányosságait, nem képes komolyabb ellenféllel szemben a ritmusváltásokat kontrollálni. Hsieh igen kellemetlen ellenfél, s ugyanúgy képes lehet idegileg "kikészíteni" a dalmát lányt is. Hasonló forgatókönyvre számítók, mint Timi ellen, egy ideig tarthatja a lépést Martic, ám a tajvani jobb alkalmazkodó képességével, szívósságával legyűri majd európai ellenfelét. Az oddsok eléggé hízelgőek, Marticot rendre láthatjuk, míg Hsieh inkább a hazája közelében versenyezget, most a bukiknak is bizonyíthat, ha kiteszi a lábát Ázsiából akkor is képes szép eredményeket elérni.
6:4,6:1

3 megjegyzés:

  1. Balázs Attila, Su-Wei, Kubot..., hát, nem túl sikeres ez az elmúlt időszak.
    És akkor még finoman fogalmaztam...

    VálaszTörlés
  2. És ezzel a megállapítással most mit kezdjek?
    Van esetleges rossz és jó sorozat is, úgy tudom, produkáltam már 15 zsinórban zöld, de zsinórban 5 pirosat is már. Legalább a nevedet vállalhatnád ...

    Sok szerencsét a továbbiakra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem semmi gond nincs a vesztő tippekkel (bár nyilván én is rühellem őket) addig, amíg a tippek maguk jók voltak. Nekem tetszett mindhárom, főleg a Balázs. Nyilván nem lehet mindig nyerni, de hogy Wayne Gretzkyt idézzem: "You miss 100% of the shots you don't take". Szóval próbálkozni kell, aztán hosszú távon jönni fognak az eredmények. Mellesleg ha nem tetszik, nem kell megjátszani Titti tippjeit. Sok sikert!

      Törlés