2012. november 3., szombat

Gilles SIMON - Jerzy JANOWICZ
(ATP Paris Masters)   November 3.   14:30

tipp: Janowicz
odds: 2,47
office: pinnacle sport

Az év végén megszokhattuk, hogy a legnagyobb TOP játékosok nem veszik komolyan a megmérettetéseket, a legjobbak már az év végi londoni világbajnokságra koncentrálnak, nem véletlen, hogy viszonylag könnyedén megadván magukat hullottak ki sorra a menők, mint Djokovic, Murray, Del Potro vagy Berdych. A motivációval rendelkezők, szorgos munkával, odaadással pedig bármit elérhetnek, erre jó példa Llodra szereplése, aki a francia fővárosban mindig oda teszi magát, vagy éppen a hét főhőseként ünnepelt lengyel Janowicz, akinek teljesítményét eddig is elismerték a tenisz kedvelők, s csak az lepődött meg rajta, aki nem követte a Challenger Tour állomásait.
A lengyel fiúra semmilyen különös nyomás nem nehezedett, játékával, foghatatlan adogatásaival éppen ellenkezőleg a riválisaira helyezte a frusztráltság érzését, mely alatt Kohlschreiber és Cilic is megroppant, Murray -nek nem volt kedve teniszezni, ő már Londonban járt fejben, míg Tipsarevic -nek az ágyúzó, s megingathatatlan Jerzy ellen félig sérülten nem lehetett esélye. A hazaiak másik kedvence Simon is ráharapott az év utolsó esélyére, s meglovagolta a hazai pálya adta előnyöket. Idei játékát látva kijelenthetjük messze van csúcsformájától, ám Párizsban a motiváltságával tudott a többiek fölé kerekedni, Baghdatis, Hanescu és a látványosan alúl hangolt Berdych ellen a szorgos munka elegendő volt, emlékezzünk hasonló játékkal Valencia -ban az előző héten még egy kört sem élt meg. Simon számára bármilyen furcsán hangzik Janowicz jelenti az első igazi próbát, a lengyel élete hetét futja, ütőerőben egyértelműen felülmúlja Simon-t, s őt a hosszú, kitartó labdamenetekkel sem lehet zavarba hozni - nem csoda hogy igazi univerzális játékos, aki salakon is jól érzi magát - nem Karlovic, Isner szintű "behemót" igazán van érzéke a finom játékhoz is, amit nyesések formájában is megmutatott a nagyközönségnek.
Véleményem szerint Simon -nak most kevés lesz a hazai közönség adta segítség, s a lapátolós, ütemtelen tenisze, ezzel nem hozza zavarba Jerzy -t, aki Vasárnap teheti fel a koronát e heti fergeteges teljesítményére.
6:4,7:5

10 megjegyzés:

  1. Szia titti!

    A Llodra - Ferrer meccsről mi a véleményed? Elég jól adják a kis spanyolt a fogadóirodák, gondolom figyelembe véve a közelgő London-i tornát és a francia jelenlegi jó formáját is. Én mégis Ferrer győzelem felé kacsintgatok, de gondoltam előtte kikérem egy hozzáértőbb szaki véleményét is :)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok! Én erre a meccsre nem tennék :) . Mindennek van egy határa ... azért egy Janowic szintű játékosnak meg kell tudnia bírkózni egy döntőbe jutás gondolatával + egy hazai közönséggel + az esetlegesen Simon évek és rutinjának köszönhető TOP teljesítménnyel. És ha esetleg döntőbe is jut ott biztos, hogy kikap, így szerintem erre a tornára már csak egy value fogadás van , az hogy Ferrer nyeri a tornát. Szerintem ő már/még nem foglalkozik a vb gondolatával. Idén nagyon magabiztos teljesítményt produkált, legjobbját jóformán csak Djokovic Nadal Federer és Murray volt képes elkapni. Ha ma túljut Llodrán ami elég valószínű, akkkor legyen az Janowic v Simon az ellenfél, de bezsebeli végre azt az 1000res torna győzelmet ami kijár neki. 1.8 Ferrer nyeri a tornát

    VálaszTörlés
  3. Ferrer nagyon hasít, a Valenciaban megszerzett lendülettel megy tovább. Jók az eszmefuttatások, s tényleg van érték Ferrer végső sikerében. Ferrer tényleg eltökéltebb, mint a többi nagy, így, ha tovább "darál", akkor Llodra -t szoros meccsen, de legyőzi majd, de semmiképpen sem simán!

    Köszönöm a hozzászólásaitokat, észrevételeket!

    Üdv., Titti

    VálaszTörlés
  4. Szép volt! Nah lássuk Ferrert! Szerintem ha megcsinálja ma akkor garantált a döntő. Ferrer szeret az iylen langaléta nagy szervások ellen játszani :)

    VálaszTörlés
  5. Am grat titti szép tipp volt! :) Ügyes fiú ez a Janowic. Véleményem szerint ő már így is elégedett lesz magával és a nyomást nem fogja bírni, elégedett mosollyal tarthatja az ezüst tányért, Ferrer meg nem engedheti meg magának hogy ne a kupát tartsa élete első 1000res tornagyőzelmén.

    VálaszTörlés
  6. Hajrá Sipi!
    Drukkolok majd, hogy a kis spanyol pitbull hozza neked a tippet!

    VálaszTörlés
  7. Szerintem, ha nehezen is, de betolja majd holnap Ferrer. Véleményem szerint jobban fog ízleni neki a lengyel játéka, mint a Llodraé, hiába a nagyobb ütőerő és szerva. A mai második szettben azért látszott, hogy csorbul Janowicz játéka az idő előre haladtával és akkor már a szervái is kisebb arányban jönnek be. Ha 3 szettig húzódna a döntő, akkor nálam nem kérdés, hogy ki nyeri.

    VálaszTörlés
  8. http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/21099_10151092717371875_1359884158_n.jpg

    VálaszTörlés
  9. Jó arc ez a Jerzy, remélem még sokra viszi. Sajnáltam, mikor meghallottam, hogy anyagi gondok és szponzorok hiányában nem tudott indulni talán az idei Aussie-n. Mostmár az alap megvan, sikeres jövő évi szereplést neki! David, te meg nagy király vagy, kijárt már ez a mester győzelem!

    VálaszTörlés