2012. december 10., hétfő

Sporting CP - Benfica
(Portugália, Liga Sagres)   December 10.   21:00

tipp: 2,5 gól alatt
odds: 1,77
office: pinnacle sport

Európa rangadó radarja Portugália felé mutat, ahonnan erős jeleket lehet fogni! Hétfőn ugyanis a liszaboni városi derbire kerül sor a Sporting - Benfica találkozóra. A két csapat és a szurkolók már hetek óta készülnek december 10 -re, sokaknak többet jelent a nagy rivális elleni győzelem, mint a bajnokságban elért helyezések.
A hétközben a Videoton EL vendégeskedése kapcsán kissé precízebb képet is kaphattunk a jelenlegi Sportingról, mely garnitúra a történelem legrosszabb bajnoki rajtját tudja a háta mögött, a válság magával hozta Sá Pinto edző kirúgását, s úgy néz ki a belga Vercauterentől reálisan várhatják a feltámadást. A Videoton ellen is láthattuk a zavarodottságot, még időnek kell eltelnie míg összerázódik rendesen a csapatjáték, s a játékosok kiverik a fejükből az elmúlt hónapok sikertelenségét. Egy ilyen rangadó sikeres megvívásával viszont akár egyből ellehetne feledtetni a fájó kudarcokat az elvakult szimpatizánsokkal.
A Benfica a Barcelona ellen elért döntetlennel búcsúzott a Bajnokok Ligájától, s szintén a derbin engesztelné ki a drukkereit. A fővárosi rangadókra mindig jellemző volt a feszült légkör, a felfokozott állapotú játékosok rengeteg szabálytalanságot követtek el, s most is inkább a harci jelleg domborulhat ki majd a rangadón. Jorge Jesus a Benfica mestere is felkészítette az övéit a csontzenére, a manager jól tudja a sikerhez akár egy rúgott gól is elegendő lehet, így a védekezésre most fokozottan ügyelni fognak idegenben.
Az elmúlt évek rangadói is inkább a kevés gólos összecsapásokról maradnak emlékezetesek, 2010 -től lejátszott öt derbin rendre 2,5 gól alatt ragadtak a csapatok, ellenben a bírok szép számmal röptették a sárga lapjaikat, legutóbbi két alkalommal a piros lap is előkerült!
Tehát a mai meccsen is kevés gólt és óriási ütközeteket várok, valamint a bírónak is lesz dolga rendesen a fordulót lezárómérkőzésen.
Eredmény: 1-0 (1-3)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése