2013. március 20., szerda

Gilles MULLER - Lukas ROSOL
(ATP Miami)   Március 20.   16:00

tipp: Rosol
odds: 1,85
office: betclic

Miami -ban az első fordulóval a fiúknál is megkezdődnek a főtáblás csatározások. Luxemburg büszkesége, a számos nagy skalpot begyűjtő Gilles Muller ideális ranglistás helyének köszönheti a főtáblát, más különben jelenlegi formája és játéka egyáltalán nem biztos, hogy predesztinálta volna a szereplését.
Nagy szerváiról, bátrabb röpte játékáról ismert hercegségbeli teniszező az idén nem tudott egyenletes teljesítménnyel előrukkolni a marseillei Gasquet és Granollers verésen kívül, rendre betlizett a valamire is való ellenfelekkel szemben. A cherbourgi tenisz tornán is látszott, hogy nem stimmel minden Muller -el! Egy salakon feltűnő, az ITF szinteken edződő francia versenyző, Axel Michon is kellemetlen szituációkba terelte,normál esetben le lehetett volna ütni a kis termetű gall fiút, ám saját hibái elbizonytalanították Gilles -t, így fordulhatott elő, hogy a korábban tie-breakekben is jeleskedő luxemburgi két rövidítésben kapott ki, egy jóval lassabb játékkal rendelkező TOP300 -on kívüli riválistól. Azóta folytatódik a vesszőfutása, Indian Wells -ben Lorenzi, másodjára a dallasi CH versenyen Falla verte két-két breakelt szettben.
Ugyan Rosol sincsen csúcsformában, de ez az év valamivel többet hozott számára. Szerepelhetett a Davis Cup csapatban, mely Svájcból hozta el a győzelmet, kivéve a részét a történelmi hosszúságú páros meccsből is. A diadalmenetek váratnak magukra, ám a cseh fiú pár győzelmet összetudott szorgoskodni. Meg van a nagy adogatása, s játékban sem ügyetlen, nem véletlen a tavalyi Nadal elleni wimbledoni világra szóló sikere sem, csupán szervával azt a meccset sem nyerte volna meg. A maga alatt levő Muller -t jelenlegi játékával képes lehet elkapni, Rosol nem az a magába roskadó fajta, technikailag képzettebb, mint riválisa, ezt az előnyét kihasználva verheti ellenfelét, energikus játékával könnyedén hibára késztetheti a hálóhoz felmerészkedő riválisát. A mai napon az összeszedettebbnek tűnő cseh fiú sikerét várom.
5:7,4:6


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése