2013. március 7., csütörtök

Martin ALUND - Fabiano DE PAULA
(ATP Challenger Santiago de Chile)   Március 7.    15:45

tipp: Alund -1,5 set (handicap)

odds: 1,57
office: nordicbet

Az argentin Alund mostanra kezd igazán beérni, az elmúlt években is szép eredményeket ért el Challenger szinteken, ám idén már ATP Tour viszonylatban is markáns produktumokat tett le az asztalra, Nadal elleni szett nyerése Sao Paulo -ban is élmény számban ment.
Challenger Tornán tehát az sem újdonság, hogy 1. számú kiemeltként hasíthat végig a mezőnyön, a bemutatkozása is remekül sikerült, a vártaknak megfelelően két könnyed szettben iktatta ki az amerikai útlevéllel is rendelkező honfitársát Collarini -t. Játéka sok színű, képes a lagymatag ütögetésekbe is keményen közbe ütni, védekező és irányító jellegű teniszét is megfelelően variálja, s remekül futtatja az ellenfeleit az egyik sarokból a másikba, tehát egy igazi komplett salakos teniszezőről beszélünk az esetében. A mai ellenfele a brazil De paula lesz, aki tavaly jórészt az ITF versenyeket választotta szinten tartásra, a Challenger Tour -ra lépés kezdeti sikereket hozott, ám úgy néz ki még idő kell neki míg teljesen felveszi a ritmusát ennek a világnak.
De Paula is akaratos játékkal rendelkezik, ám jellemző rá szétszórtság a túlpörgés, sok meccs ezért is megy el könnyedén, mert nem tudja higgadtan kezelni a nehéz szituációkat. Mindezt a viselkedés módot az év eleji Sao Paulo -i kemény pályás CH versenyen is megtapasztaltam felőle, ahol éppen Alund -al mérkőzött, a gaucho -nak nem a taraflex a kedvence, ám De Paula -t így is végig ellenőrzés alatt tartva verte akkor 6:3,6:4 arányban. Alund mostanra kellően játékba lendült, élvezi a teniszt, úgy vélem a sok hiányossággal, dekoncentráltsággal is küszködő brazil ellenfelét ma is két szettben rendezi le.
6:2,7:5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése