2014. január 10., péntek

FUCSOVICS Márton - Vincent MILLOT
(Australian Open QF)   Január 11.   00:05

tipp: Fucsovics
odds: 1,40
office: pinnacle

Az Australian Open selejtezőjének utolsó lépcsőfokához érkeztünk. Hosszú idő után magyar játékos érhet oda a tűzhöz. Itt az alkalom, hogy az éveken keresztüli enyhe pislákolások után végre valaki javítson a magyar tenisz megtépázott becsületén. Erre most minden esélye megvan Fucsovics Marcinak.

A tudatos munka beérni látszik, Oliver Tauma megtalálta, hogy mi is kell igazán Marcinak, a rendszeres edzéslehetőségek mellett, a legjobbak világába is belevezette ízelítőül az év végi londoni világbajnokságon a legnagyobb nevekkel ütögethetett. Emellett nagyon fontos, hogy a korábban gyenge pontjának tartott mentális tényezők terén is hatalmasat lépett előre, mindezt edzője és saját maga is hangoztatta. Fejben alaposan megerősödött, s azokból a kulcsszituációkból is győztesen tud kijönni, melyből korábban rendre rosszul került ki, ezen előrelépések hozták meg az óév utolsó CH tornájának megnyerését, ahol az őt pár hete legyőző Dustin Brownt okította két szettben.

Az új év egy chennai vereséggel kezdődött, sokan ekkor leírták Marcit, mondván csak fellángolás volt a tavaly év végi szereplése, de nem erről volt szó, egyszerűen meg kellett találnia a ritmust, s láthatóan remekül számoltak, s a forma időzítés pont az Australian Open selejtezőjére érkezett meg. A salakos Balleret elleni könnyed magabiztos győzelemből nem is kell kiindulni, de a tavaly fix masszív alapvonaljátékáról megismert brit Daniel Evans két szettes leigázása már mindenképpen azt jelzi,hogy Fucsovics abba a dimenzióba ért, ahol nem csak eredményesen teniszezik, de élvezi is azt amit csinál.

Az ellenfél a rutinosabb, mélynövésű francia Millot lesz, aki balkezes játékából fakadó előnyöket próbálja kamatoztatni, gyors lábú játékos, aki szintén szereti irányítani a játékot. Futós alapvonaljátékot játszik, de szereti gyorsítások után a hálóhoz felérve befejezni a pontot. Erre is kell majd figyelnie Marcinak. Kétkezes fonákjait is jól hasznosítja a francia, ezért is fontos, hogy Marci éles, gyors teniszt prezentáljon.

Kemény munkás tenisz várható a franciától. Kulcskérdés, hogy sikerül e a magyar fiúnak a kezébe venni az irányítás. Véleményem szerint ezzel a két magabiztosan megnyert meccsel megszerzett önbizalommal nem lehet gond ezzel. Millot első két ellenfele Mousley és Hernych is ezért került "vágóhídra" meghajoltak a gall erőszakosabb tenisze előtt, mindezt Fucsovics nem teheti meg, edzője is figyelmeztethette, tudják mire számíthatnak az apró ellenféllel szemben.

Mindent egybevetve Marcinak a kezében a lehetőség, remek adogatójátékával, s az irányító jelleg magához ragadásával kitörheti az ellenfél méregfogát. A játéka, formája adott csak alkalmazni kell! Hajrá Marci!
6:3,4:6,1:6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése