2014. január 6., hétfő

Garbine MUGURUZA BLANCO - Yanina WICKMAYER
(WTA Hobart)   Január 8.   01:00

tipp: Muguruza Blanco
odds: 1,60
office: betvictor

A héten rendezik a szokásos Australian Opent megelőző hobarti felvezető WTA tornát, melyet most sem kímélnek az időjárási tényezők. A szokványos partmenti, szelesebb időjárás mellett a mai napon az eső is beleszólt a programba. A játékosoknak így nem csak önmagukkal, s riválisaikkal, de az elemekkel is küzdeniük kell, így az kerülhet nyerő pozícióba, aki nem csak fizikálisan, de mentálisan is topközeli formában ütöget.

A belga tenisz világklasszisainak (Henin és Clijsters) végleges visszavonulása után óriási elvárások nehezednek a két aktív top játékosra Wickmayerre valamint Flipkensre. Úgy néz ki, hogy a kívánalmaknak inkább az utóbbi tud eleget tenni (a wimbledoni elődöntővel sokakat örvendeztetett flamand földön). Azonban Wickmayer a viszonylag sikeres évkezdetek, részsikerek után egyre kevesebbet tud az asztalra tenni, s mindez fejben alaposan felőrli, mely a játékán meglátszik.

Az év kezdetek rendre jól sikerültek a magasra nőtt atletikus belga lánynak, Aucklandben, Hobartban is sorra döntős szerepléseket produkált, idén ez elmaradt. Teljesen más hangulatú, feszült meccseket vív Yanina, aki csak küszködik önmagával, szó szerint szenved a pályán. Erős alapütéseire próbál támaszkodni, de a frusztráció következtében ezeket az ütéseket nem tudja állandósítani, az ellenfél pedig rendre lebizonytalanítja őt kitartóbb magatartásával. Aucklandben is kapaszkodott Pliskova ellen, ám az első felvonás szoros, rövidítéses elvesztése után teljesen padlót fogott, s 6:0 -val sírva hagyta ott a pályát. A hobarti bemutatkozása sem sikerült meggyőzőre, ugyanazt az önmagával harcot vívó püfölést láthattuk, az első szett elvesztése után azonban Robson megsérült, Wickmayer ennek a csuklósérülésnek köszönheti a továbblépését, mert a játéka, a dekoncentrált adogatásai egyáltalán nem predesztinálták őt erre.

A következő ellenfél a lendületben lévő spanyol Muguruza Blanco lesz, aki alaposan beütötte magát, Aucklandben McHalet és Fichmant verte, s csak a későbbi döntős Venus Williams állította meg. Hobartban pedig egyenesen hasít, Simmonds, Dulgheru, Baines és Mestach ellen nemhogy szettet nem vesztett, Dulgherut leszámítva csupa 6:1,6:0 -ás szetteket osztott az ellenfeleinek.
Az ibériai játékát a fékezhetetlen önbizalom jellemzi, nem agyal a pontokon, játssza az energikus, pontos játékát, mellyel a sérülése előtt tavaly tavasszal is sikereket ért el.

Mindent összegezve két teljesen szélsőséges mentális állapotban lévő játékos csap össze. Wickmayer erőlködik, rendre a sírás kerülgeti, ha nem úgy jönnek a pontok ahogyan elképzelte, míg Muguruza számára szinte természetes, hogy minden adogatását hozza, s fogadóként kiéhezve várja az alkalmat, hogy elvegye az ellen szervajátékát. Jelen állapotban nem látom azt a tényezőt, mellyel felül emelkedhetne önmagán a belga lány. A spanyol koncentrált játékával szétzilálhatja a belga idegeit, így egy szorosabb szett megnyerése akár egy gyorsabb befejezést is előrevetíthet.
Wickmayer 1:4 0-30 -as Muguruza vezetésnél feladta!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése