2014. január 5., vasárnap

Lucie SAFAROVA - Francesca SCHIAVONE
(WTA Sydney)   Január 6.   01:00

tipp: Safarova
odds: 1,60
office: bet-at-home

Az utolsó bemelegítési lehetőség az Australian Open előtt, egy hét múlva ugyanis kezdődik az év első nagy tenisz seregszemléje, most van lehetőség, hogy az idény eleji formán csiszolhassanak a teniszezők. Két ilyen hölgyet választottam, akik viszonylag gyengén kezdték az évet, egy-egy vereséggel, ám jóval nagyobb potenciál van bennük. Itt a lehetőség, hogy egyikük javítson, s nagyobb önbizalommal vághasson neki a melbournei nagy kalandnak.

A cseh FED Cup csapat oszlopos tagja, Lucie Safarova egyenletes évet produkált, voltak gyengélkedései, de a tornák végjátékaiba is sikerült szép számmal eljutnia ( a koronát a quebeci tornagyőzelem jelentette), játéka a kemény tenisz alapelveinek felel meg leginkább, támadó stílusa lehetővé teszi, hogy letolja ellenfeleit a pályáról, igaz ehhez kívánalom, hogy a már említett önbizalom is társuljon. Aucklandi első próbáján nem igazán tudott játékba lendülni, ám ez a vereség arra mindenképpen jó volt, hogy Lucie tisztázza magában, sokkal koncentráltabb játék szükséges a sikerek megvívásához.

Az ellenfél a sokat megélt Roland Garros bajnok Schiavone lesz, aki "hagyományaihoz" híven nehezen lendül bele a kemény pályás idénybe, tavaly is nagyot küzdött az év elejével, s utána a salakos szezon beköszönte hozta el nála a szebb napokat, de ez nem meglepetés. Safarovával ellentétben az olasz teniszező nem Új-Zéland szigetén, hanem Brisbaneben próbálkozott, s a formáját korán megtaláló Jankovic püfölős teniszével szemben reális esélye nem lehetett.

Safarova számára lehetőség, hogy egy olyan riválissal szemben javíthasson, aki nehezebben melegszik be, s ráadásul az egymás elleni mérlegük is neki kedvez. 5-3 -ra vezet a morva leányzó, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy mind az öt kemény borításon megvívott ütközetüket behúzta Lucie, s a három salakoson bizonyult jobbnak csak Schiavone. Utolsó három évben megvívott három találkozójuk során még szettet sem sikerült nyernie a taljánnak.

Az irányító tenisz hozhatja a sikert Safarova számára, a futósabb ütemet még kereső játékkal szemben. Pontos játékra lesz szükség, s úgy vélem ebben a tekintetben is jobban áll Safarova, Schiavone futósabb, idény eleji tologatós tenisze kevés egy játékot uralni akaró ellenféllel szemben. Ugyanazt várom, mint amit Jankovic ellen, egy ideig tapadhat majd  Francesca szívósságával, de a folytonos kemény ütésváltásokból hosszútávon nem fog tudni nyertesen kijönni.
6:4,6:4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése