2013. június 11., kedd

Mikhail KUKUSHKIN - Teimuraz GABASHVILI
(ATP Challenger Kassa)   Június 11.   12:15

tipp: Gabashvili
odds: 1,57
office: bet365

Május eleje óta fantasztikus menetelésbe fogott Gabashvili. Az ex-szovjet túrázás új impulzusokat biztosított a számára, s rendkívül nagy magabiztossággal nyerte meg mindkét üzbég Challenger tornát Karshi -ban kemény pályán, Samarkand -ban salakos borításon.
A Roland Garroson a további két három szettes győzelme sokat kivett belőle, így a nagy adogató német Struff frissebb játékával végül lenyomta a nagy küzdő grúz származású oroszt. Egy hét szünet után a prostejovi CH versenyen újra éledezni látszott Gaba, aki egészen az elődöntőig menetelt, természetesen a nagy cseh ikonnak ő sem állíthatott átugorhatatlan feladatot ... Cseh(ből)Szlovákiába ugrott tovább, így kedvenc borításán felüdülve folytathatja a "darálást", ráadásul egy olyan ellenféllel szemben, akinek egyáltalán nem a salak a 'profilja", s az idei RG selejtezőjében már volt egy kellemes találkozása (Gabashvili nyert 2:6,6:3,6:4 -re). A kazah színeket képviselő Kukushkin jóval kevesebb meccsszámot tudhat maga mögött, s csak bukdácsol a salakos szezonban, egy főtáblás nyert meccsnél több nem jutott számára, többnyire a selejtezős fellépések során elvérzett. Kukushkin stílusa a kemény felületre való, a gyorsításai, "kapkodósabb" tenisze hosszútávon nem állja meg a helyét szemcsésen.
Formájáról az is sokat elmond, hogy még mindig salakon próbálja feledtetni a gyenge szezon előtt, s felhozni magát, miközben már füvön Angliában is formába hozhatná magát. Gabashvili rakkolós, munkás igazi salakos teniszével, a fájdalmas RG kudarc után kissé felfrissülve újra éles koncentráció mellett, most könnyedebb eredmény mellett verheti majd a kissé megfáradt kazah ellenfelét.
3:6,6:3,7:6

2 megjegyzés:

  1. Szánalmas ez a retkedék, remélem többet nem teszi a lábát teniszpályára... Tisztára, mint Veic, ő szokott még így kikapni... (Dupla breakelőnyben 2-szer adogatott a meccsért, hogy szakadna le mindkét keze...)

    VálaszTörlés
  2. Hát igen ... több, mint bosszantó, s elviekben egy jó formában lévő Gabashvili ...
    Minek vette el 4:2 -nél simán az ellen adogatását, ha utána kétszer is visszaadja, ki érti ezeket az agyhalottakat?

    VálaszTörlés