2013. június 14., péntek

Simona HALEP - Lucie SAFAROVA
(WTA Nürnberg)   Június 14.   15:15

tipp: Halep
odds: 1,65
office: interwetten

A bad-gasteini júliusi torna licencét vették meg a nürnbergiek, s eddig hozzák a színvonalat, persze a kereteken belül, hiszen Wimbledon előtt másfél héttel nem éppen a legideálisabb salakos tornát szervezni, szerencséjükre pár "közepesen erős" név is tiszteletét tette, így a hazai versenyzőkkel kiegészülve minőségi játékot láthatnak a kilátogatók, s a Eurosportnak köszönhetően a TV nézők is.
Látva a szerdai és a csütörtöki programot, a duzzadó önbizalom és remek forma alapján én már "kiosztottam" a döntős pozíciókat, amit ezen a héten Jankovic és Halep művelt az több, mint biztató, ellenfeleik az átlagosnál többet hibázva, s az ellen hathatós segítségével kerültek tovább.
A román Halep a sokat emlegetett mell kisebbítő műtéte után még jobban szárnyal, nem túlzás pár hete Rómában élete legjobbját mutatta meg, amikor egymásutánban sikerült legyőznie Hantuchova, Kuznetsova, Radwanska, Vinci, Jankovic ötöst, s végül csak a mindenkit elvágó Serena állította meg, Most kicsiben újra megismétli azt a produkciót, csak gyengébb körítés mellett, szervezett, koncentrált, könnyed játékot mutat,Voskoboeva csak küszködött ellene, nem volt semmilyen ellenszere, végig uralta a játékot.
Lucie Safarova jelenléte nem meglepetés, ám kétséges, hogy az eddig mutatott játék elegendő lesz e magabiztos ellenféllel szemben. Hercog ellen több kihagyása is volt a az ex-Berdych barátnőnek, amikor már lenyomhatta volna szlovén ellenfelét rendre hibák sorozatával visszaengedte a meccsbe, így egy jóval hosszabb, idegőrlőbb meccsből érkezik az elődöntőbe. Eddig egyszer találkoztak, két éve Toronto -ban kemény pályán Safarova nyert, azóta sokat fejlődött a román lány, s a salak is közelebb áll hozzá, úgy vélem a kiegyensúlyozottsága ma visszavágást eredményez Halep részéről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése