2013. június 1., szombat

Stanislas WAWRINKA - Jerzy JANOWICZ
(ATP Roland Garros)   Június 1.   15:30

tipp: 3,5 set fölött
odds: 1,62
office: paddypower

Fantasztikus tavaszt produkál a svájci teniszező, Wawrinka. Federer "szárnysegédje" a salakos szezonban még egy lapáttal rátudott tenni a legjobbjára, nem csoda, hogy Estoril -ban Ferrer is megsemmisítette, s Madridban döntőzni tudott Rafael Nadal -al a salak királlyal.Igen ám, de a nagy menetelésnek ára is van, a szervezete jelzett, ezt az őrült tempót nem lehet egy szusszal bírni, ezért Rómában kénytelen volt visszalépni, sőt veszélyben volt a Roland Garroson való indulása is, ám csak össze drótozták derék helvétet.
A két első fordulót teljesítette Wawa, kisebb nehézségek árán, de látni lehetett a játékán, hogy nem tökéletes. Amit egy hónapja zsigerből megoldott, azért most keményen meg kell dolgoznia, De Bakker ellen szettet is vesztett, ahol a kemény, nagy adogató holland ifjúsági RG bajnok rendre hosszú szettvégjátékokra késztette Stanislas -t, s Zeballos játékosabb, salakos tenisze ellen is alaposan kellett szedni a lábait. Az előzményeket tekintve, Jerzy Janowicz még nehezebb feladat elé állíthatja majd a svájcit. A lengyel az RG -re időzítette legjobbját tudatosan, előtte szenvedett, mostanra összeállt az adogatása, szórja az ászokat, s mentálisan is felért az elvárt szintre, remek arányban hárítja az esetleges break lehetőségeket, s a minimális kihagyásokra (0-30 -as állások) is jól reagál.
Ez lesz az első találkozásuk, éles helyzetben még nem ízlelhették meg egymás játékát, s mint tudjuk a gyakorlat teljesen más, mint a videós felkészülés. Wawrinka a favorit, ám nehéz dolga lesz lereagálni a lengyel agresszív játékstílusát, ez a harcmodor minimum egy szettet eredményezhet majd Jerzy számára, kérdés mennyire tudott fitt maradni Wawa. Nem lesz egy könnyed játszadozás, igazi férfias, kemény küzdelmet várok, ahol hosszú végjátékú szettekben dől majd el a továbbjutó személye.
6:3,6:7,6:3,6:3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése