2010. március 24., szerda

Bethanie MATTEK-SANDS - BACSINSZKY Tímea
(WTA, Miami) »»» Március 24. 19:00

tipp: Mattek-Sands
odds: 1,55
office: expekt
tét: 10*


Mint általában lenni szokott, a női mezőnyben aki hullámvölgybe kerül, talán még nehezebben tud onnan kikászálódni, ez a helyzet a svájci-magyar Bacsinszkyvel (54. a világranglistán) is, aki az év végi szép részsikerek után, nagyon nem találja a fonalat. Január 10 -én nyert utoljára mérkőzést, azóta öt lehetőségéből egyet sem tudott győzelemre váltani, maximum döntő szettre tudta menteni a találkozóit, de ha erre sor is került, akkor a harmadik szettben nagyon sima szettekben rendezték le (Meusburger 2:6, Flipkens 1:6). Ez a lélektani gondokat, az önbizalom elvesztésére utaló jeleket hozza fel, itt Miamiban sem lesz könnyű neki mennie az első körnek, hiszen egy hazai pályán szereplő riválissal került szembe. Mattek-Sands (136. a világranglistán) mióta felvette új nevét, nem nagyon találta a ritmust, ám a 2010 -es év újra lendületet adott számára, így lassan kezdi utólérni magát, amit a selejtezőben művelt pedig, bizakodásra adhat okot, hiszen Rodina 2-0 (6:2,6:1), Kerber 2-0 (6:4,6:0) legyőzése, ilyen sima arányban tényleg megsüvegelendő. Ezek a sikerek nagyon hiányoznak a másik oldalról, amelyek építhetnék Bacsinszky Timi lelkületét. Hazai környezetben pedig hagyományosan jól megy Mattek -nek, úgy vélem a közönség adta plusz motiváció adta pluszt is kihasználván, egy simább, s egy szorosabb szettbe akár két szettben is nyerheti a találkozót, de ha esetleg három szettre kerülne sor, akkor Bacsinszky jelenlegi állapotát nézve, szinte biztosan hozhatja a második fordulót érő sikert.
Eredmény: 0-2 (4:6,4:6)

3 megjegyzés:

  1. Mattek-Sands az elő szettben 5-1ről még feljött 5-4-re, majd mikor Bacsinszky adogatott a szettért kb 5x volt egyenlő, az amerikainak 2 breaklabdája is volt, de egyiket se tudta kihasználni. Ez volt ezen a meccsen a fordulópont, utána már nem volt sansza Mattek-Sandsnak a győzelemre. Bacsinszky összeszedte magát erre a meccsre, Mattek-Sandsnak meg lehet sok volt ez a három egymást követő napon lejátszott 3 meccs, habár egyik sem volt túl hosszú... :( (rosco)

    VálaszTörlés
  2. Bacsinszky feltámadni látszik mégis, de így látatlanban arra gyanakszom, gy Mattek ajánékozta neki a meccset inkább. A szerváit nagyon gyengén hozta az amerikai ezen ment el a tipp ...
    Nem baj legalább a másik kettő mai elemzés jött! :)

    VálaszTörlés
  3. Így van, azok szépen jöttek. Grat! ;)

    VálaszTörlés