2012. március 16., péntek

Juan-Martin DEL POTRO - Roger FEDERER
(ATP, Indian Wells) Március 16. 21:05

tipp: Del Potro +1,5 set (handicap)
odds: 1,88
office: pinnacle sport
tét: 10*


Lassan már klasszikusnak lehet nevezni egy DelPo - Federer ütközetet, annyiszor, s annyiképpen találkoztak már egymással viszonylag rövid időintervallumon belül. A mérleg mondhatni egyhangú 10-2 -es helvét fölényt mutat, ám látva a találkozóikat, semmiképpen sem nevezhettük egyszerűnek egyiket sem. Az idei évben ez lesz a negyedik találkozásuk DelPo az új szezonban csak Roger -től szenvedett vereséget, ám nem az a típus, aki lélektani gátakat állítana maga elé, emlékezzünk csak egy US Open döntőn is sikerült legyőznie Federer -t. Látva a heti teljesítményeket, ezen a negyedik összecsapáson van a legnagyobb esélye a gaucho -nak, hogy elkapja Fed grabancát. Federer szerencsétlenségére egy kisebb vírus, lázzal teli éjszakák is nehezítették a dolgát, ami kétségtelen kihatással lehetett a pályán nyújtott teljesítményére. A Raonic és a Bellucci elleni szettvesztése is számomra erre vezethető vissza, nem tudta a meccs egészében "birtokolni a harcteret". Del Potro ezen a héten is tanúsította mentális erősségét, könnyű szetteket is hozott, Verdasco és Istomin ellen, ám a legfontosabb, kritikus pillanatokból sikerült rendre jól kijönni, például a Verdasco elleni második szett tie 5:6 -nél, vagy az elvesztett második szettnél az üzbég ellen, megtudta húzni a gyeplőt. A mostani, kissé gyengült állapotú Federer ellen is lesz lehetősége, fel kell vennie a kesztyűt, márpedig ő felszokta és igazán meleg pillanatok elé állíthatja a svájcit. Rotterdamban nagy különbség volt köztük, Dubai -ban két tie döntött, most még közelebb érezni Del Potro -t, egy szettre mindenképpen jónak tartom, de a három idei vereségért is reális visszavágási lehetőséget látok. « 1248 betű »Jó szórakozást a meccshez!
Eredmény: 0-2 (3:6,2:6)

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ivanovic - Sharapova párharcra milyen végkimenetelt jósolsz?

    Néztem ivanovic meccseit és elég szimpatikusan játszik, szerintem képes lehet elkapni sharapova grabancát, de érdekelne a te véleményed is.

    Am nagyon jók az elemzések. Sok tippet innen vettem :)

    VálaszTörlés
  2. Nem tudjátok véletlenül.. adja valamelyik TV a meccset!?
    Üdv

    VálaszTörlés
  3. Del Potro ismet leszivta, hat ez hihetetlen iden mar hanyadszorra...

    VálaszTörlés
  4. Kísértetiesen hasonlított a meccs a Rotterdam-i döntőre.. Ha jól emlékszem, ott is break labdái voltak DelPo-nak rögtön a nyitó game-ben, aztán Fedex feltörölte vele a pályát..

    VálaszTörlés