2012. március 12., hétfő

Pablo ANDUJAR - Albert RAMOS-Vinolas
(ATP, Indian Wells) Március 12. 23:00

tipp: Andujar +1,5 set
odds: 1,47
office: pinnacle sport
tét: 10*


Ibériai háziütközet Indian Wellsben, két inkább salakon "hódító" spanyol feszül egymásnak meglepetésre ezen párosítás során. Pár éve még csupán egy átlagos Challenger körítésben találkozhattunk Andujar illetve Ramos nevével, ám mostanra kellően megedződtek az ATP szintjéhez, amit szintén jelez, hogy nem csak az első számú borításuknak számító szemcsésen tudják nagyobb nevek skalpjait levadászni. Ramos az előző körben az erejét elvesztő, a pályán jószerivel csak kóválygó Gaquet verte szinte reménytelen helyzetből, Andujar Haase három szettes verése után könnyű szerrel, erejét tartalékolva, könnyedén küldte haza Florian Mayer -t. Kettejük összevetésében, nem mehetünk el szó nélkül a 6-1 -es Andujar fölényről, s bár mindezeket egyaránt salakon vívták, lélektanilag egyértelműen az idősebbik hispán érezheti felül magát. Bár új mérkőzésről beszélünk, "tiszta lappal" ugranak a fiúk a nyolcadik csatájukba, az előzmények valamelyest most is hatással lehetnek a mérkőzés alakulására, s ezt Andujar meglovagolhatja, az által, hogy a szokásokhoz híven kezébe tudja venni az irányítást. A Gasquet verés hozománya, hogy a bukik Ramos -t lőtték be favoritnak, ez kissé megtévesztő, nálam fordítva helyezték a szorzókat, ismervén Andujar erőszakosságát, nehezen tudom elképzelni, hogy nyert szett nélkül kerüljön ki a találkozóból.
Eredmény: 2-0 (7:6,6:4)

3 megjegyzés:

  1. Szia Titti!
    Gondoltam hogy előbb utóbb ki fog kerülni ide is egy Ramos mérkőzés és most eléggé meglepődtem hogy Andujart preferálod a mérkőzésen.Lehetséges hogy szettet fog nyerni de hogy továbbmenjen az szerintem eléggé esélytelen.Még azt is megkockáztatom hogy Ramos simán hozza a mérkőzést.Mayer legyőzése nem egy nagy fegyvertény mivel a német amúgy is mostanában eléggé pocsék formában van.Andujar a keményborítású tornákon rendre egy illetve két kört megy és utána kifárad és kiesik.Amúgysem tartozik a kedvelt borításai közé a keménypálya pláne és az sem válik előnyére hogy amerikában kell meccselnie.Ellenben Ramos mostanában elképesztő formában van és utóbbi 10meccséből 7et nyert olyan győzelmeket aratva mint pl : Juan Monaco,Verdasco,Chela vagy épp Gasguet.Rendre összekapja magát a meccseken és szinte vesztes helyzetből is képes simán fordítani(lásd Gasguet,Levine vagy épp Chela elleni győzelmeit).Kemény borításon ráadásul jóval otthonosabban mozog mint honfitársa és olyan versenyőzket győzött már le tavaly is mint Cilic(aki akkoriban eléggé jó formában volt),Tursunov,vagy épp Bogomolov.Szóval összeségében szerintem Ramos behúzza a mérkőzést de az is lehet hogy szettveszteség nélkül jut tovább.

    Üdv: Pozzato

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a véleményedet Pozzato! Én itt alapvetően a kettelyük között kialakult mentális különbségre hegyeztem ki a történetet, valamint arra, hogy gasquet nagyon gyenge fizikális állapotban állt ki Ramos ellen, míg Andujar magabiztosan hozta az előző körös meccsét, ami nála nagyon jó jel még kemény borításon is!

      Minden jót, sok szerencsét!

      Üdv., Titti

      Törlés
  2. Igaza volt Tittinek.Alberto elbukta a meccset.5-3as tiebreakelőnyről..nasebaj.Grat hozzá.Örülök mert végre így bejött Titti elemzése.
    Pozzato

    VálaszTörlés