2013. január 13., vasárnap

Maria SHARAPOVA - Olga POUTCHKOVA
(Australian Open 2013)   Január 14.   01:05

tipp: 17 game alatt
odds: 1,52
office: pinnacle sport

A tavalyi év döntőse, a Roland Garros bajnoknő, Maria Sharapova az Australian Open első körében kezdi meg idei szereplését. Kisebb sérülésekre hivatkozva visszamondta a szöuli Wozniacki -val tervezett bemutató meccsét, majd a Brisbane -i fellépését is utolsó pillanatban sztornózta. Ezek a jelek sokaknál baljós árnyakat vetíthetnének előre, de Masha -nal ilyenről szó sincsen, inkább az óvatosság és a nyugalmas felkészülés érdekében döntöttek így a stábjával, edzőjével Högstedttel egyetemben. A sorsolásra most sem lehet panasz, egy honfitársával mérkőzhet, azzal a Poutchkova -val, aki kemény pályán szép eredményeket ért el a tavalyi szezonban is, s nem véletlen zárkózott fel közvetlen a TOP100 küszöbéig. A felkészülése átlagnál jobban sikerült, Brisbane -ben háromselejtezős ellenfelét könnyen verte, majd Sydney -ben Cadantu-t, a végállomást rendre a TOP40 -be tartozók jelentették, Errani 6:1,6:3 -al, Arvidsson 6:2,6:3 -mal búcsúztatta. S elérkeztünk a bökkenőhöz, Poutchkova rendkívül kemény, akaratos teniszre képes, ám mikor egy nála kvalifikáltabb, minőségi játékos nem csak felveszi, de túlszárnyalja határozottságban, ütőerőben, onnan hajlamos összezuhanni, ezt többször is megfigyelhettük már.
Maria Sharapova -nak épp ilyenkor nagy lélegzetvételnyi szünet után megy remekül, ilyenkor kellően összetudja szedni magát, mentálisan, s fizikálisan is, ez amásfél hónap lehetővé tette, hogy ismét újult erővel, nagy keddvel ugorjon neki a tenisznek. A tavalyi nagy események első fordulóiban is "alázást" rendezett Maria!
AUS Open - Dulko 6:0,6:1
Roland Garros - Cadantu 6:0,6:0
Wimbledon - Rodionova - 6:2,6:3
Olympia - Peer 6:2,6:0
US Open - Czink 6:2,6:2
Sharapova készen áll egy újabb nagy menetelés megnyitásához, az ellenfél adott, aki ugyan képes jó teljesítményre, ám a legjobbak ellen rendre besül a golyószórója. Az orosz szőkeség meggyőző dominanciája melletti magabiztos bemutatkozást, továbbjutást várom.
6:0,6:0

1 megjegyzés:

  1. Olgát szabályosan le mosta a pályáról Shari.nem hagyota még levegő vételre se venni a honfitársát 6-0,6-0

    VálaszTörlés