2013. január 4., péntek

Vassiliev - Hvala
Stoch - Wellinger
(Síugrás, Innsbruck)   Január 4.   14:00


Vassiliev - Hvala
tipp: Vassiliev
odds: 1,48
office: fortunawin

Stoch - Wellinger
tipp: Stoch
odds: 1,28
office: fortunawin

A síugrás Grand Slam -ének számító négysánc verseny a harmadik állomásához érkezett, a versenyzők átköltöztek a két német állomás megrendezése után Ausztriába, Innsbruck -ban talán az eddigieknél is jobb hangulat várható a lejtők mentén rengeteg Schliri, Morgi drukkert várnak a szervezők. Sokan idén is a sógorok egyeduralmát várták, ám a norvég különítmény alaposan odapörkölt a nyugati szomszédunknak. A volt vízvezeték szerelő Jacobsen a pár évvel ezelőtti szárnyalása után idén újra csúcsformába lendült, s mind Oberstdorf -ban, mind Garmisch-Partenkirchen -ben diadalmaskodott. A vége még messze van, s most nem is a legnagyobbak versenyébe mennék bele, hiszen Schliri és Jacobsen ma is ki-ki csatát fog megvívni, de a többi osztrákról- ha nem is megy nekik annyira négysáncon Schlirit leszámítva - , a norvég különítményről, s idénre a remekül összeálló németekről sem szabad megfeledkeznünk (Freund, Freitag).
A fortunawin adja talán a legbővebb kínálatot a síugró versenyekre, itt aztán lehet szemezgetni, s a legnagyobb réseket kihasználni fogadás szempontjából, mert a legtöbb iroda többnyire remekül eltalálja a formabeli hasonlóságokat. Két párosítást emeltem ki a listából.
Vassiliev is képes volt a harmincon túl megújulni, s idén rendre ott találjuk a TOP10 -ben. Oberstdorfban 4., Garmischban 6. helyével igazolta, tartani tudja év eleji jó formáját, s Innsbruckba érvén is eltalálta az ugrásait, ugyan a selejtezőben nem ugrotta túl magát, de a tréningen összesítésben a legjobbakat ugrotta. A szlovénok nagy felfedezése a fiatal Jaka Hvala, aki az idény elején fantasztikusakat ugrott, de mióta versenyt nyerhetett volna, s a második körben óriásit hibázott, beremegve a lehetőségtől, kisé visszavett a tempóból. Ő is várható a TOP10 környékére, de a selejtezős, s a bemelegítő ugrásai sem árulkodnak bombaformáról, Vassiliev sokkal egyenletesebb, megbízhatóbb összteljesítményt nyújt.
Kamil Stochis az új év közeledtével találta meg a szebbik oldalát. A négysáncon Garmischban már hatodikként végzett, távolságot tekintve Jacobsen után a második leghosszabb ugrással, s itt Innsbruckban is a selejtezőben másodikként végzett, s a tréningen is birtokolta ezt a pozíciót Vassiliev mögött. A németek fiatal tehetségével Wellingerrel állította szembe a fortunawin, Wellinger elérte, hogy kvalifikált versenyzőként indulhat, ám a négysáncon ő is visszavett a tempóból, s a selejtezős bakizása 116 méter valamint a tréningen produkált 18. helye sem bíztat nagy eredménnyel.
Két rutinosabb versenyzőt állítottam két tehetséggel szemben a jelenlegi friss formák, ugrás teljesítmények alapján, ahol Vassiliev és Stoch nagyobb ugrásait várom, amivel a TOP5 közelébe is odaérhetnek az innsbrucki versenyen.
Vassiliev - Hvala   30.-37.
Stoch - Wellinger  2.-21.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése