2013. január 4., péntek

Niklolay DAVYDENKO - Richard GASQUET
(ATP, Doha)   Január 5.   16:00

tipp: Davydenko
odds: 1,55
office: expekt

Davydenko a legszebb napjait idézi, a téli szünet jó tett neki, fizikálisan rendbe tette magát, újra a régi fényében csillog. A Távol-Keleten hagyományosan jól megy Nikolay barátunknak, ezt a szokását most sem törte meg sőt az elvárásokat messze túlszárnyalta. A Hanescu és Youzhny elleni könnyed sikere is jelezte, hogy helyes útra lépett az orosz a tavalyi bukdácsolás után, de ahogyan lemosta Bolelli -t a pályáról valamint a Ferrer elleni elődöntőt azt a legjobbak is elirigyelnék Davydenko -tól. A világranglista ötödiket végig nyomás alatt tudta tartani, nem sokaknak sikerül méterekkel az alapvonal mögé szorítani labdamenetekben a kis spanyolt, egyszerűen képtelen volt Ferrer tartani a lépést a villámgyors orosszal. Azért nagy dolog ez a tett, mert Ferrer az egyik legnagyobb munkabírású teniszező a mezőnyben, s őt leütni a pályáról, hogy labdákra még válaszolni sem tud azt nagyon ritkán látni. A döntőben egy igen enerváltan mozgó Gasquet érkezik, aki már Zemlja ellen is megszenvedett a továbbjutásért, Lacko ellen a szlovák enervált játéka segített a következő feladat könnyed teljesítésében, de a Brands elleni kissé öreguras játéka is eléggé izzadságszagúra sikeredett. Utolsó találkozásukat tavaly Davydenko nyerte Rotterdamban két szettben, most annál jóval ígéretesebb felvezetést mutat. Nikolay hosszú idő után újra felszabadultan, fizikailag fitt állapotban játszik, ez a forma egy közepes Gasquet ellen is elegendő kell, hogy legyen.
6:3,6:7,3:6

2 megjegyzés:

  1. ekkora egy balfaszt... ezt a meccset 2 sima szettben kellett és lehetett is volna hozni.. most meg el fogja baszni. ez is pont az oroszra vall

    VálaszTörlés
  2. Az ilyen meccsek nekem is fájnak,tényleg két szettben kellett volna rendezni, de Harrison és Rosol szépen hozták a javítást legalább! :)

    VálaszTörlés