2014. február 18., kedd

Denys MOLCHANOV - Amir WEINTRAUB
(ATP Challenger Astana)   Február 19.   07:00


tipp: Weintraub
odds: 1,52
office: doxxbet


A kazah teniszben is látható az előrelépés az utóbbi években, egyre több versenyző teszi le a névjegyét. Így nem meglepő, hogy a rohamos fejlődésen áteső ázsiai - sportban már "európainak" számító - államban ismét Challenger versenyt rendeznek, 2010 után a bő évtizede fővárossá kinevezett Asztana újra rangos tenisz tornának adhat otthont.

Viszonylag karcsú mezőny gyűlt össze 


Bár a mezőny kissé karcsúra sikeredett és a Golubev melletti legnagyobb sztár Kukushkin is kihagyja amerikai turnéja miatt a versenyt, azért találkozhatunk fix CH szinten bejáratott nevekkel. Ilyen például az izraeli Weintraub, s az ukrán színeket képviselő Molchanov is.

Dudi Sela árnyéka mögül nem könnyű kilépni


Az izraeli tenisz jelenlegi főszereplője, Dudi Sela mögött nagy szakadék jelentkezik, ám Amir Weintraub személyében, félretéve, hogy jelenleg csupán a 222. a világranglistán, rendelkezik egy nagy adogató, remek alapvonaljátékot produkáló játékossal, aki után aztán tényleg nincs jelentős játékerőt képviselő az országban. 

Fantasztikus idény kezdet


2012 -ben Weintraub egy három tornagyőzelmes sikeres évet zárt, valamint szintén a térségben, az üzbég Ferganaban rendezett kemény pályás CH versenyen is finálézott. tavaly kisebb visszesést tapasztalhattunk, de az idei évi sikeres ITF -es ráhangolódás kísértetiesen hasonlít a már említett két évvel ezelőttihez. Weintraub két hazai TF tornát nyert meg, ahol szabályosan átgyalogolt ellenfelein, számos 6:0, 6:1, 6:2 -es szetteket kiosztva a riválisoknak. Idei kemény pályás mérlege imponáló, adogató játékaiban megingathatatlannak bizonyult.

Kesze-kusza játék, frusztráltság nehezíti az ukrán játékát 


Ellenfele a korábban nagy reménységnek tartott, de a várakozásokat alulmúló Denys Molchanov lesz, aki jelentős visszaesést produkált. Tavaly év elején még ment egy-két köröket, azután viszont, amint "értelmesebb" ellenfél érkezett, elvesztette a fejét, s főképpen mentális gondjai miatt vesztette el a találkozóit. Úgy néz ki fejben mostanra sem sikerült előre lépnie, a múlt héten például a tipikusan salakos horvát Skugor ellen szenvedett két szettes vereséget Bergamóban. Nagy adogatások, egy-egy szépen nyert pont után is képes összezuhanni, nehéz kiigazodni rajta, sokszor magát zavarja meg a hálóhoz való felmenetelekkel.

A nyugodtabb játék sikert érhet 


Mindent összegezve, két magasra nőtt fél mérkőzésén a sorozatos győzelmek által feltüzelt izraeli sikerét vizionálom, a számos CH versenyen fejben könnyen széteső ukrán ellen. Ütőerőben egyenlő erők küzdenek, ám a hidegebb fej Weintraub oldalát segíti, egyben győzelmét is jelentheti majd a kazah fővárosban.
6:1,6:3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése