2014. február 5., szerda

Folytatódik az indiai menetelés?

(ATP Challenger Chennai)   Február 6.   06:00


A szokásos év eleji chennai ATP torna után számos ITF tornát is rendeztek a világ második legnépesebb országában, február első hetében pedig a Challenger Touron belül látogathattak vissza a teniszezők az egykoron Madrasnak nevezett helyszínre, ahol az indiaiak nagy örömére szárnyalnak a helyi gyökerekkel rendelkezők.
Kettőzött erővel, a tudásuk legjavát nyújtva hasítanak az indiai teniszezők az ezen a héten megrendezésre kerülő, első alkalommal életre hívott Shriram Capital Reddy Memorial Challenger tornán. Az igyekezet nem maradt eredmény nélkül, mind a négy negyedöntőben egy-egy hazai versenyzőt találhatunk.

Dev Varman - Samper-Montana

A főtábla 32 -es mezőnyében 8 indiai kapott szerepet, lehetőséget. Az első fordulóban két színtiszta hazai párharc alakult ki ennek fényében még inkább dicséretes, hogy a lehetséges hat teniszezőből négy képviselteti magát a negyeddöntőben. A verseny első kiemeltje a TOP100 -ban korábban fix hellyel rendelkező, Dev Varman (tavalyi, betegségéből adódó gyengébb szereplésének köszönhetően került ki onnan), akinek egyértelmű célja visszaverekednie magát a legjobbak közé. A játéka nem volt meggyőző, kisebb döcögés mellett, de legyűrte honfitársát két szoros szettben, s az új-zélandi Davis Cup csapattag Venus ellen is megemberelte magát, s az elvesztett tie-breakes első felvonás után egy fél bicikli kereket kiosztva (0:6 -os szett) már első számú kiemelthez méltó játékkal került tovább. Ellenfele a negyeddöntőben a tavaly még ITF -ről Challenger szintre váltó spanyol tehetség Samper-Montana lesz, aki bár sokat lépett előre, a fixen, keményen, határozottan ütő ellenfelekkel szemben képes hirtelen kipukkadni, számos mérkőzése volt, amikor tartotta magát, majd a végére teljesen elkészült mentálisan, türelmesebb ellenfelével szemben. Azt várom Dev Varman -tól, hogy otthon folytatja a menetelését, ütőerőben nem lesz különbség, a helyismeret, a higgadtság hozhatja a sikert Somdev számára. 
tipp: Dev Varman (1,25) pinnacle sport   Eredmény:   Samper-Montana visszalépett

Pouille - Bhambri
A második számú indiai versenyző Bhambri is életben van. Óriásit lépett előre mind játékban, mind fejben az elmúlt másfél évben. Közepes versenyzőből egy igazi győztes típussá kupálódott ennek köszönhető, hogy tavalyi négy tornadöntőjéből, amiből kettő CH finálé volt hármat meg is nyert, nem véletlen, hogy a Davis Kupa csapatban is biztos egyes játékosként számítanak rá. A hétvégén is két sikerrel ajándékozta meg a kapitányát a Kína elleni ütközet során. Ellenfele a franciák talentuma Pouille, aki tavaly több CH versenyen megmutatta tehetségét, ám azt is észrevehettük nála, hogy fiatalságából adódó szétszórtságának köszönhetően nem tud még egyenletesen teljesíteni. Az első két körben két a hétvégén a Davis Kupában kifacsart öt szetteseket játszó Chen Tit és Marchenkót vert meg. Ez a kifacsart jelző nem áll fent Bhambrinál, aki hazai pályán újabb motivációra lelt, mindez a játékán, s az eredményeken is meglátszik. Véleményem szerint itt is tovább pörög az indiai henger, és elsöpri a gall fiatalt.
tipp: Bhambri (1,70) william hill     Eredmény:    6:3,2:6,2:6


Myneni - Kudryavtsev

A másik két negyeddöntőben outsiderként tekintenek a bukik az otthoni versenyzőkre, ám bőven van potenciál bennük is. Myneni gyalulta legjobban péppé riválisait két-két sima szettben búcsúztatta az egyiptomi válogatott Safwatot és az olasz Fabbianót is. Kudryavtsev kemény ellenfél, egy hónapja az itteni CH versenyen is szépen menetelt, teljesítette a kvalit, jól megy neki oroszként Indiában, az első két körben ő sem hagyott esélyt Bozoljacnak és a szlovén salakról egyre inkább keményre váltó Rolának. Egyenlő erők párharcát várom, így itt inkább Myneni handicappel megsegített sikerét ajánlanám. 
tipp: Myneni +3,5 game (1,67) paddypower

Singh - Donskoy

Sanam Singh tavaly a sorozatos indiai ITF tornák során robbant be, hazai földön szó szerint szárnyal, a selejtezőből indulva négy külföldi riválisát szettveszteség nélkül rendezte le, a nyolcaddöntőben honfitársa Sriram Balaji ellen alaposan megküzdött a továbbjutásért - bár ez hagyományos, hiszen rendre szoros meccseket játszottak (eddig mindig Singh örülhetett) - 0:4 -es döntő szettbeli állásról sikerült fordítani. Ez a siker újabb lendületet adhat, a legjobbjától alaposan távol kerülő orosz Donskoy ellen, aki szerdán a tipikusan salakjátékkal rendelkező Machado ellen is megszenvedett, s szintén kilátástalannak tűnő helyzetből került ki győztesként. Singhet viszi előre a szíve, játéka is magas színvonalú, felveszi a versenyt a legjobb CH szereplőkkel, s a hazai pálya adta lendület itt okozhatja a nap meglepetését.
tipp: Singh (3,36) pinnacle sport

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése