2014. február 18., kedd

Robin HAASE - Albert MONTANES
(ATP Rio de Janeiro)   Február 18.   22:30

tipp: Haase
odds: 1,41
office: pinnacle sport


Az élet nem áll meg Buenos Aires után sem, tovább vándorol a salak cirkusz újabb dél-amerikai helyszínekkel. Tavaly még Sao Paulo szerepelt ilyen tájt az ATP naptárban, idén Rio de Janeiro mutathatja meg magát a világ első számú salak specialistái valamint a nagyközönség számára. 

A sikeres Davis Cup szereplés óriási önbizalommal szolgált


Egy olyan párharcot választottam a mai brazil programból, ahol egy viszonylag nagyobbat menetelő egy fonalat idénre teljesen elvesztő, s önmagával harcoló társával mérkőzik meg. Robin Haase számára óriási energia töltetet jelentett a Davis Cup szereplés. Ugyan végül heroikus egyéni és páros csaták során elbuktak Ostravában, ám a Stepanek elleni maratoni győzelemből még most is "táplálkozhat", önbizalom terén egyáltalán nem áll rosszul. Buenos Airesben, ahol végre kedvenc felületére léphetett, salakon két hazai favoritot is eltakarított az útból, Alund után főleg a mostanra fix argentin Davis Cup csapattá váló Berlocq legyűrése számított nagy tettnek. A negyeddöntőben Robredo ellen nem volt esélye ugyanis kisebb gyengeség, vírus lett úrrá rajta, így a második szett elején feladta az ütközetet. (a hét során posztolt szúnyogcsípések is ludasak lehetnek a dologban!?).

Négy nap elegendő a regenerálódásra 

Az eltelt négy nap bőven elegendő volt, hogy kipihenje magát Robin, nincs komoly sérülése, a facebookon közzétett fotókon látható remek körülmények között pihenhetett, regenerálódhatott. A forma adott, érzi a játékot, a kemény alapvonal játék mellett a variálósabb, rövidítéses tenisszel is képes zavarba hozni az ellenfeleit. 


Nem találja a fonalat 


Ellenfele Montanes korábban fix TOP30 -as versenyzőnek számított, ám az elmúlt években háttérbe szorult, s megrekedt az 50-100 hely között, több 100 ból való kicsúszás után. Felvillanásai egy-egy tornán most is vannak, tavaly például Nizzában menetelt egy emlékezeteset, ahol a döntőben Monfilst verte két szettben, ám formáját nem tudja állandósítani. Az új évben is küszködik önmagával, teljesen szétesett, koncentrálatlan játékot mutat be az egyik felvonásban, a másikban megpróbál tapadni, de az éles játékokat fejben szintén nem bírta az idei fellépésein, ami nem sok jóval kecsegtet.


A magabiztos, bevállalós tenisz győzedelmeskedhet 


Összegezve, a válogatott fellépésektől felvillanyozódott holland dominanciáját várom a mérkőzésen, akit a formán kívüli spanyol az oldalváltásokkal nem fog tudni zavarba hozni, a hollandus is biztosan olvassa a salakos tenisz nyelvezetét, számára sem okoz gondot a sok futásos játék, sőt ellenkezőleg, ő most bemeri vállalni a hirtelen, labdameneteken belüli gyorsításokat, ami az ibériaira nem jellemző, mivel az átlagosnál is több hiba elbizonytalanította az elmúlt hetekben. Ma mélyföldi siker várható, később azért Montanes is kapaszkodik felfelé teljesítmény terén, de ehhez pár tornán még rajthoz kell állnia, hogy normálisan beütve magát megtalálja az ideális játékát. Bátrabbaknak a kétszettes Haase siker is ajánlott.
1:6,6:7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése