2014. február 20., csütörtök

Edouard ROGER-VASSELIN - Sergei STAKHOVSKY
(ATP Marseille)   Február 20.   12:00


tipp: Roger-Vasselin
odds: 1,60
office: betclic

A fedett pályás szezonban Európában a franciák szolgáltatják a legtöbb helyszínt magasan, mind az ATP legmagasabb kategóriájában, mind Challenger szinten számos lehetőség van rá, hogy hazai versenyzőik kihasználhassák a hazai pálya adta előnyöket.


Tudatosan tartalékol a hazai tornákra


Montpellier és Quimper után most Marseille -ben ütögetnek a teniszezők. Az erőltetett menetben többen megpihentek, ám Roger-Vasselin -t nem olyan fából faragták, aki könnyen megadná magát, addig nyomja, amíg a csövön kifér, nem véletlen hagyott nagyobb szünetet az Australian Open után, okosan előre gondolt a rá váró, reálisan is meglovagolható feladatokra.


Hihetetlen küzdőszellem


Roger-Vasselin Montpellier -ben hozta a tőle elvárhatót Przysiezny és Brown ellen a szokásos könnyed játékával nyert, Janowicz más szintet jelentett csakúgy, mint Rotterdamban Murray. A gall fiú számára a montpellieri torna bír különösebb motivációval, mindezt az első körös mérkőzésén is megtapasztalhattuk. Hihetetlen kellemetlen mérkőzésen jutott tovább a horvát Pavic ellenében. Számos, kiélezett, kiszorított helyzetből, több break labdát hárítva tudott győzedelmeskedni, az ellenfél rendkívül hatékony szerváját végül csak feltörve, rendkívüli szívósságával. Ennek a mentalitásnak a továbbiakban is meg lehet az eredménye. 

Harmatosabb forma

Ellenfele a szintén precíz adogatásokkal rendelkező magyar feleséggel "rendelkező" Stakhovsky lesz, aki szintén egy nehéz, első szett elvesztése utáni fordított meccsből érkezik. A keleti játéka kedvezhet Roger Vasselin számára, hiszen szeret az ukrán is előre settenkedni a hálóhoz, ekkor pedig remekül működhetnek a francia csodaszámban menő egyenes elütései is. A wimbledoni "Federer ölő" nincs igazán nagy formában, Zágrábban egy igen hektikus Kuznetsov verte, Rotterdamban pedig egy igen laza meccsen hajtott fejet a szintén gyenge fordulatszámon pörgő Kohlschreiber ellen.


A recept már megvan 


Roger számára ismert már a recept, amivel két vállra fektetheti ellenfelét. Eddigi randevújaikat 5-1 arányban hozta, tavaly az inkább Stakhovskynak "hazai pályát" jelentő moszkvai tornán is sikerült két kiélezett szettben legyőznie. Most a hazai pálya előnyeit élvezvén, valamint az első körös megküzdés után, felszabadultabb játékkal, különösebb elvárások nélkül, saját játékát játszva ismét legyőzheti a néhol nehézkesen mozgó nagyra nőtt ellenfelét.
Úgy vélem az ezen a héten fennáló helyzet, a hazai környezet adta plusz motivációk, az ebből fakadó hatalmas küzdőszellem, s a nagyobb játékkedv hozhatja meg a továbbjutást Roger-Vasselin számára.
7:6,6:4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése