2014. február 26., szerda

Gerald MELZER - Marco TRUNGELLITI
(ATP Challenger Salinas)   Február 26.


tipp: Melzer
odds: 1,60
office: betclic

Folytatja remek sorozatát a sógorok magasabbra nőtt Melzere. A múlt héten rácáfolt a kétkedőkre (köztük rám is), nem csupán egy "nyelvet beszélő", salakos játékosról van szó. Fő terepén a salak mellett, kemény borításon is képes immár kiemelkedő játékra, mindez Morelosban kemény pályás tornagyőzelmet jelentett, most kedvenc borításán folytathatja menetelését.

Önmagától értetődő játék


Jürgen Melzer után a fiatalabb Melzerben is joggal bízhatnak az osztrákok, kezd beérni a sok munka, ami már sorozatos sikerekben is érzékelhető. Remek felépítés, megfelelő testmagasság, hosszú végtagok, ebből adódóan nagy adogatások, amelyek erre az évre fantasztikusan összeálltak nála. Főképpen ennek is köszönheti a múlt heti diadalát, az ellenfelek nem tudtak mit kezdeni a szerváival, kiszorított helyzetbe kerültek, az első adogatások után könnyen megölhető labdákat kapott vissza Gerald. Ezt a játékmodort folytathatja Melzer Ecuadorban is, a forma és a frissesség is adott, az első körben az ázsiai ősökkel rendelkező, de francia földön a napvilágot meglátó Wang -t is könnyedén intézte el. Játéka magától értetődő, azon periódusát éli, amikor minden automatikusan jön, utolsó hat mérkőzését rendre két szettekben, biztosan breakek megszerzésével abszolválta.

Küzdős tenisz


Ellenfelével éppen tavaly ezen a helyszínen találkozott, akkor egy sérülés miatt visszalépett a játéktól Melzer. Az argentín Trungelliti is szereti a salakos pályához viszonyított gyorsabb játékot. A gaucho nincsen jó formában, bár nagy csatában legyőzte, a szintén csapongó teljesítménnyel szolgáló Giannessi -t - aki az elmúlt két évben alaposan visszaesett játékban - idén egy-egy nyert mérkőzés után rendre "kifújt" a tornákon, többre nem futotta erejéből. A megküzdős első forduló után nem sok jóval kecsegtet a bombaformában ütögető Melzer elleni ütközet sem. Trungelliti, mint említettem szeret gyors teniszt felvinni a pályára, ám sokszor türelmetlenné válik, ha masszívan ütő ellenfélre akad. Éppen ilyen Melzer is, korábbi meccsein úgy nyert Trungelliti, hogy az ellen hibái is segítették az "előrejutásban.

 A nagy szervák ma is segíthetnek


Az alapvető formabeli különbségek, a "megtalált" nagyobb szerva segítheti újabb sikerhez az osztrák versenyzőt. Kiváló formában érzi magát a sógor (amint a videóban is elmondja), tegnap  is számos ász értékű adogatás segítette, a mai napon is várhatóak tőle a  könnyed pontok megszerzése. A harmadjára Ecuadorba látogató Melzer sikerét várom, akinél most minden adott, hogy a hozzá képest sokkal labilisabb, Trungelliti ellen akár újabb két szettben vívhassa ki a továbbjutást.
2:6,2:6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése