2014. február 22., szombat

Victor ESTRELLA - Gerald MELZER

(ATP Challenger Morelos)   Február 22.   19:00

   Estrella quitói tornagyőzelme 

    Első alkalommal rendeznek rangos tornát a mexikói Morelosban, ahol végül egy távoli vendég inkább salakon kibontakozni képes osztrák, s a térségből származó, szinte magát otthon érző dominikai mérkőzik meg a bajnoki címért.





Tavaly vált igazi bajnokká 


Dominikában már vagy egy évtizede Estrella-Burgos jelenti a teniszt, mellé csatlakozott két éve a majd tíz évvel fiatalabb Jose Hernandez. Estrella egy későn érő típus, 34. életévéhez közelít, alacsony testalkata ellenére, gyorsaságával, szívósságával minden borításon feltalálja magát, számos győzelemmel segítette hazáját a Davis Kupában. A valódi áttörés azonban tavaly 33 évesen érkezett el, amikor magaslaton Quitóban megnyerte első Challenger tornáját, melyet feledhetetlen módon a földre rogyva ünnepelt. Ez akkora lendületet adott számára, hogy a bogotai még rangosabb CH versenyt is begyűjtötte a döntőben Belluccit kipipálva. 


A nagy adogatók ellen sem érzi kényelmetlenül magát 


A kontinensen érzi jól magát, s jól érzékelhető módon Közép-Amerikában még inkább játékba lendült, tényleg otthon érzi magát. Gyors, pattogós teniszével felőrölte Mertens, Puetz, Cunha hármasát és ami igazi értékmérőként vehető, az Ram Rajeev két szettes kiiktatása, aki ellen bő egy hete fedett pályán csak szenvedett még Memphisben. Nem zavarja, ha nagyra nőtt ellenfelekkel találkozik, a saját stílusától nem tér el, azt próbálja ráerőltetni a "tornyokra" is, megfuttatni őket, gyors befejezésekkel lezárni a labdameneteket, ha teheti. Mindez sikerült Rajeev ellen, s hasonlóra törekszik majd a fináléban is a dominikai köztársaságból érkező.


Különösebb megerőltetés nélkül 


A döntőben az osztrák Gerald Melzer érkezik, akit a tenisz kedvelők a salakos CH versenyekről ismerhettek meg. Eddig kemény pályán számottevő produkcióval nem jelentkezett, tavaly a három taraflex borításos megjelenését elvesztette (ide értve a terembéli fellépéseket is), s élénk képként maradt meg bennem a pozsonyi 6:0,6:1 -es pozsonyi Rosol által rámért hatalmas pofon. Mexikóban különösebb ellenállásba nem ütközött, nagyon sima két szettekben jutott túl az ellenfeleken, az egyetlen jelentős, ezen a borításon számottevő Jaziri sem hitt igazán a sikerben, s hite hagyott játékkal hagyta magát felnégyelni.


Éles játék helyzetek hiánya is dönthet 


Az osztráknak egy komolyabb meccse sem akadt, egy szett se ahol izzadnia kellett volna, ez hiányozhat majd a döntőben,  a dominikai kellően felpöröghetett a döntőre, míg Melzernek erre nem volt lehetősége. Estrella éppen az a játékos, aki nem fogja tálcán kínálni a végső sikert, vérrel-verejtékkel küzd majd a végsőkig. A dominikai már gyakorolhatta  a nagy szerválók elleni hatékony fogadójátékot, Ram Rajeev ellen sikerrel járt, az osztrák szerváit is kiiktathatja lelkes, koncentrált teniszével. Két éve egyszer salakon találkoztak, akkor Salinasban Estrella örülhetett, most kemény felületen is az ő győzelmét várom, nagyobb gyors pályás rutinjának is köszönhetően.
1:6,4:6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése