2014. február 26., szerda

Klara ZAKOPALOVA - Alize LIM
(WTA Florianopolis)   Február 26.   16:30

tipp: Zakopalova 2-0 -ra nyer
odds: 1,60
office: pinnacle sport

Iszonyatos forróságban rendezik az idei florianopolisi női WTA versenyt. A lányoknak nem csak a vetélytársakkal kell megküzdeniük, önmagukat és a hőséget is le kell gyűrniük a siker érdekében. A tegnapi forróság folytatódik, úgyhogy ma is alaposan fel kell kötniük a szoknyáikat.

 Agresszív játék


Ebből a szempontból sem a cseh Zakopalova, sem a francia feltörekvő Lim sem volt szerencsés, hiszen a keddi napon mindkettejüknek a nappali programban kellett mérkőzniük a 36 fokos hőségben. 
Zakopalova egy sikeres riói salakos szereplés után folytatja dél-amerikai túráját. Rio de Janeiróban döntőzött, s bár univerzális játékosnak nevezhető, a szívéhez akkor is inkább a kemény, gyorsabb borítások állnak. Rendkívül agresszív pontos játékra képes, alapvonalról nyerők sokaságával keseríti az ellenfeleket, s a hirtelen kereszt váltásai is élmény számban mennek. (A Fed Kupában is győztes mérkőzéssel segítette hazáját továbbjutáshoz a spanyolok ellenében.) Ezen ütésfajtákat a Vekic elleni nyitó mérkőzésén is megcsodálhattuk, ahol egy igen kedvetlennek tűnő horvát ellenfelet végzett ki könnyedén Zakopalova. Láthatóan inkább a hőség miatt panaszkodott a cseh is, párszor "nyafogott", a lila borításon még jobban elviselhetetlennek tűnő forróság miatt, de játékban az összpontosítás nem maradt el nagyon sima eredménnyel, kontrollált játékkal került tovább Zako "baba".


Hullámvölgyek nehezítik Lim teniszét


A mai ellenfele a gall Alize Lim lesz, aki az elmúlt években sorozatosan ITF tornákon próbálta megszerezni azt a tudást mellyel később felsőbb szinteken is sikert érhet el. Brazíliában szárnypróbálgatásokat tesz, de tudni kell róla, hogy inkább salakon muzsikál, keményen is képes jól teljesíteni, ám irányítójellegben alaposan elmarad a legjobbaktól. Szerdán Johanna Larsson ellen egy nagyon gyenge színvonalú mérkőzésen, ahol a felek egymás hibáiból éltek, került tovább 7:6,2:6,6:4 arányban. A mérkőzésen voltak szakaszok, amikor ráerőltette akaratát a svéd Larssonra, ám több hullámvölgy is tapasztalható volt, amikor hibák sorát követte el. Megállapítható szerencsével került tovább. Ellenfele nem tudott élesen játszani, rengeteg, magasba emelt labdával próbált operálni, ez adta az esélyt számára, Zakopalova ilyen könnyítésekkel nem szolgál majd számára.

 

Minden tényező "Zako" mellett szól


Ilyen szintű tenisz mellett a kecses francia lánynak nem lehet esélye Zakopalova ellen, aki sokkal pörgősebb tempóban játszik és képes az ellenfelet végig nyomás alatt tartani. Mind alapvonalról jobbnak tűnik a cseh lány, mind játékkészségben előrébb áll jelenleg. Csodálkoznék, ha Jeremy Chardy barátnőjének sikerülne egyáltalán megszorítania a verseny harmadik kiemeltjét.
6:3,6:3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése