2014. február 28., péntek

Dominika CIBULKOVA - Shuai ZHANG
(WTA Acapulco)   Február 28.   23:00

tipp: Cibulkova és Cibulkova nyeri a tornát!
odds: 1,34 és 2,00
office: pinnacle sport és sportingbet

Ahogyan várni lehetett Dominika Cibulkova esélyeshez méltóan, két szettes győzelmekkel masírozik az acapulcói döntő felé, s egy inkább úgy néz ki nem lesz olyan, aki megtudja őt akadályozni abban, hogy a győztesnek járó összes zsetont bekasszírozhassa.


A szlovák játéka kiemelkedik


A megszokott tempóban folytatta a szlovák női tenisz első számú képviselője mexikói hódító útját. A Wickmayer elleni meccshez hasonlóan az Erakovic elleni ütközet során sem az izmos, egyértelmű adogatójátékok mentén haladt, a gyűrődést, a hosszabb labdameneteket jobban bíró Cibulkova szépen lassan őrölte fel ellenfelét. Mindkét oldalon számtalan break lehetőség adódott, Erakovic 15 break lehetőséget is kínált Cibulkovának amiből a pöttöm kislány ötöt gond nélkül kihasznált. Ugyan kemény borításról van szó, de ezen a tornán nem a szélvész gyors befejezésekre törekvő játék hoz sikert, kell abból is, de az lehet sikeres, aki a játék minden elemében képes újítani, esetleg váratlannal előhuzakodni, mindezen tényezők együttesében magasan kiemelkedik a tornán Cibulkova.

A legjobbak ellen még kevés a kínai


Urszula Radwanska, Wickmayer, Erakovic hármas után a kínai Zhang került az étlapra, aki képes szívós, kemény játékra, ősszel is ért el szép sikereket, de igazán nagy meneteléseket szinte csak hazai rendezésű ITF illetve WTA tornán tett meg. Acapulcóban már az első körben a nagyon hektikus Keys ellen valamint tegnap Tomljanovic ellen is megküzdött. Ellenük a gyors, kemény tenisz elegendőnek bizonyult, ám Cibulkova ellen valami váratlant kellene előzúzni a cilinderből. A kínai létére meglepően nyurga Zhang fixen pakolja vissza a labdákat az ellen térfelére, a legtöbben ettől zavarba jönnek, no de Cibulkovát tényleg nem abból a fából faragták, akit ezzel zavarba lehet hozni. Azt is megállapíthatjuk, hogy ha a kínai TOP20 -assal fut össze akkor mindig megáll a tudománya.

Nincs ellenszer


Eddig háromszor mérkőztek, s kis túlzással a kínai hozzá sem tudott szagolni a meccsekhez, rendre sima két szettes "Cibu" siker született, legutóbb Pekingben 2011 -ben 6:0,6:2 arányban. Az eltelt évek alatt mindketten nagyot léptek előre, Cibulkova fejlődése azonban jóval magasabb dimenziókban értendő. Ahogyan az eddigi ellenfeleinek, úgy a kínainak sincs meg az ellenszere, mellyel kibillenthetné Cibulkovát a ritmusából, egyszer-kétszer képes lehet breakelni is, de a szlováknak meglesz a válaszlépése, amivel véglegesen elveheti a játékkedvét Zhangnak.

Nagyon érik a tornagyőzelem


Számomra nagy kérdőjel, hogy az irodák miért kínálnak még ekkora szorzókat Cibulkova végső sikerére. Zhang után a McHale - Garcia győztesével futhat össze a fináléban a szlovák, akik talán még könnyebben legyőzhetők, mint  az út során már korábban kiiktatott versenyzők. Főleg  a sportingbet ajánlata érthetetlen számomra 2,00 szorzón. Cibulkova első kiemeltként, fő esélyesként indult Acapulcóban, biztosan menetel, s az előzetesen legnagyobb riválisnak tartott Bouchard és Kanepi elvérzésével a vártnál könnyebben szerezheti meg a a mexikói trófeát.
Cibulkova megnyerte az acapulcói tornát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése