2014. március 4., kedd

Evgeny DONSKOY - Jesse WITTEN 
(ATP Indian Wells)   Március 4.   21:00

tipp: Donskoy 2-0 -ra nyer
odds: 1,50
office: bet365




































Az Indian Wells-i állomással elindul az idei masters sorozat, a teniszezők kezdhetik gyűjteni a pontokat mely alapján kvalifikálhatják magukat a londoni World Tour Finals-ra. A mai napon a selejtezőkkel kezdődik a nagy menetelés, itt olyanokkal is találkozhatunk, akik az utóbbi hónapokban eltünedeztek, s bár kemény borításon eddig sem alkottak maradandót, a nagy lehetőség újra kihívogatta őket a "barlangjukból".


Idény eleji játék


A harmincon bőven túljáró Jesse Witten tavaly szeptemberben fogott ütőt utoljára a napai challenger tornán. Hosszú kihagyás után, múlt héten vette a "fáradtságot", s elindult az ecuadori salakos CH versenyen, ahol egy helyezetlen 34 éves helyi "legendát" nem volt gond kiiktatni, ám amit a későbbi tornagyőztes Estrella ellen mutatott az több volt, mint elkeserítő. Bár amerikai játékosról beszélünk esetében inkább a salak a kedvelt borítás, tavalyi pályára lépéseinek kétharmadát szemcsés borításon tette meg.

Mackós mozgás


Witten sohasem a karcsú, atletikus felépítéséről volt híres, de múlt héten látványosan nehézkesen mozgott, ha 10-15 kiló felesleg nincs rajta, akkor semmi. A korábban a nagy segítséget jelentő nagy szervái is cserben hagyták, rengeteg második, gyengébb szervát kellett adogatnia.
Nemcsak labdamenetekben, de adogatójátékban is rendkívül nehézkesnek tűnt, Estrellanak semmi különöset nem kellett produkálnia, csak egy kicsit megmozgatnia vonaltól vonalig az amerikait, aki nem tudta követni a picivel is nagyobb nyomtávot.

Meccshiánnyal küzdve 


Idén semmi ráhangolódása nem volt Wittennek, kérdés hirtelen a kemény pályás szezonba ugorva, hogyan tud akklimatizálódni a körülményekhez. Én nem sok jót jósolok a számára, ahogyan salakon lemaradt a labdákról, mackós mozgásával, úgy gyorsabb felületen hatványozottan nem lesz esélye elérni a labdákat.

Ráhangolódás után, sikerre éhesen 


A mai fellépésen egyértelmű favorit az oroszok tehetsége Donskoy, aki kisebb törés után, szorgosan dolgozik, tör fel újra az ATP listákon. Az indiai challenger sorozaton remekül helytált, sorrendben Chennai, Kolkata és Újdelhi versenyein két elődöntős és egy döntős szereplést tud felmutatni. Rendkívül kellemetlen, gyors teniszre képes. Fejben ugyan van hová fejlődni, a nagy adogató, masszívan a labdamenetekben maradó riválisokkal szemben képes felkapni a vizet, de Witten jelenleg nem ez a kategória. Tavaly itt Indian Wellsben Ito kétszettes kiverése után Andy Murray ellen is sikerült szettet csennie, most a kisebb visszaesés miatt kénytelen a selejtezőből felverekednie magát, azt hiszem ezen céljának elérésében a cammogós amerikai nagyon kevésnek fog bizonyulni. Sima két szettes orosz továbbjutás várható.
6:4,6:2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése