2014. március 31., hétfő

Tomasz BEDNAREK - Daniel MUNOZ DE LA NAVA
(ATP Challenger Le Gosier)   Március 31.   22:00

tipp: Munoz De La Nava 2-0 -ra nyer
odds: 1,40
office: interwetten

A közép-amerikai szigetvilágban elhelyezkedő, francia nyelvű Guadeloupe szigetén negyedik alkalommal rendezik meg a le gosieri Challenger tornát, ahol eddig rendre francia nyelvterületről érkező győzedelmeskedett.

Többen is vannak, akik szeretnék ezt a gall egyeduralmat megtörni. Ilyen a spanyolok versenyzője Munoz de la Nava is, aki ugyan ezt az évet nem kezdte eredményesen, de a korábbiakban számtalanszor bizonyította, megvan minden képessége hozzá, hogy a legjobbakat is megszorítsa, nem véletlen vették számításba a spanyolok a Hopman Kupán Verdasco visszalépése után.

Bár a formán van mit javítani, a gyengébb eredményekből így is ki tudunk szűrni pozitívumokat. Tsonga és Julien Benneteau ellen is képes volt egy-egy szettet lopni, ami jelzi szívós, győzelemre törő játékosról van szó. Korábban salakon és kemény pályán is bizonyította rátermettségét, igazi univerzális teniszezőről beszélhetünk az esetében, aki jól vegyíti a pörgős salakos teniszből jött ütéseket, a kemény alapvonaljátékkal.

A formajavulás eléréséhez nem is kaphatott volna jobb ellenfelet, hiszen egy mostanság inkább csak a párosra koncentráló, szintén 30. életévén túl járó ellenfél vár rá. A lengyel Bednarek sohasem erőltette az egyes játékot, d e mostanra még jobban "megkopott" ezen meccseinek száma. Ritka singli pályára lépéseit is inkább salakon tette meg, az elmúlt két évben (ötször), ha kemény borításra lépett, úgy, hogy nem "fogták a kezét", akkor rendre sima vereséget szenvedett. Idén két gyér próbálkozása akadt, Delray Beachen a salakosként elkönyvelt brazil Sakamoto sima 6:1,6:1 -el mosta le a pályáról, míg ezen a tornán a selejtezőben Le Gosierben már a selejtezőben elvérzett Rousset ellen. Szerencsés vesztesként lehet itt a főtáblán, ám lehet jobban járt volna, ha sors nem ajándékozza meg ezzel az "ajándékkal".

Egyes játékot tekintve óriási minőségbéli különbség van a két játékos között. Még a gyengébb forma ellenére is könnyed két szettben illene győznie a  spanyolnak, aki ha kemény ütésekre készteti ellenfelét, ha futtatós módszert választja képes lesz breakelt szettekben kiteríteni lassabb mozgású ellenfelét. Könnyed két szettes ibériai továbblépés várható.
1:6,1:6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése